Χαλαρώνουν τα κριτήρια για τα μπλοκ επιταγών

28 Αυγούστου 201319:00

Στην μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που ευδοκιμεί το “φρούτο” της “μεταχρονολογημένης επιταγής, η κυβέρνηση εξετάζει τη χαλάρωση του καθεστώτος για τη στέρηση μπλοκ επιταγών, στο πλαίσιο της προσπάθειας να διευκολύνει τις επιχειρήσεις που αποκλείονται από την τραπεζική χρηματοδότηση λόγω αθέτησης μιας οικονομικής υποχρέωσης.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης πιστεύουν ότι , ένας δανειολήπτης που συνεχίζει να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του από στεγαστικά δάνεια ή κάρτες, αλλά η τράπεζα τού έχει σφραγίσει μία επιταγή γιατί π.χ. το Δημόσιο δεν του έχει επιστρέψει τον ΦΠΑ που του οφείλει, δεν μπορεί να στερείται το δικαίωμα έκδοσης μπλοκ επιταγών γι’ αυτόν και μόνο τον λόγο.

Οι καρεκλοκένταυροι του Υπουργείου Ανάπτυξης επεξεργάζονται κατάλογο με νέα “ποιοτικά κριτήρια” στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας.

Η κυβέρνηση καταλήγει σε αυτή τη λύση μετά και την αρνητική στάση της τρόικας στο ενδεχόμενο αλλαγής των όρων υπαγωγής στη «μαύρη λίστα» της «Τειρεσίας».

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της τρόικας έχουν ζητήσει την επανεξέταση του χρόνου παραμονής των δυσμενών στοιχείων στην «Τειρεσίας», προκειμένου να εναρμονιστούν με ό,τι ισχύει κατά μέσο όρο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες οι χρόνοι τήρησης των στοιχείων είναι μεγαλύτεροι αυτών που ισχύουν στην Ελλάδα.

Πηγή : toxrima.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr