“Χαλαρό” Δημοτικό Συμβούλιο πριν τις εκλογές. Με διαφωνίες το πρόγραμμα στείρωσης των αδέσποτων

14 Απριλίου 201419:08

Mε οριακή πλειοψηφία διεξήχθη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας. Η παράταξη της απερχόμενης πλειοψηφίας διέθετε 11 συμβούλους, ανάμεσά τους και ο Μανώλης Φανουράκης, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι ήταν 10. Στις περισσότερες ψηφοφορίες τα στελέχη των παρατάξεων ψήφιζαν κατά βούληση, αν και τα περισσότερα θέματα ήταν υπηρεσιακού χαρακτήρα.  Ήταν η πιο σύντομη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου των τελευταίων ετών. 20140414_182406Aνάμικτες ήταν οι αντιδράσεις για το πρόγραμμα στείρωσης που προοτίθεται να εφαρμόσει , λίγο πριν τις εκλογές ο Δήμος Ξάνθης. Σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδημαρχία η συνεργασία για το πρόγραμμα στείρωσης, την έγκριση του οποίου ζήτησε, θα υπάρξει μια συνεργασία με μια γερμανική ΜΚΟ και κάποιους εθελοντές. Έντονη ήταν η αντίδραση της πλευράς Ανταμπούφη που έκανε λόγο για” δουλειές του ποδαριού” και ασαφείς όρους της συνεργασίας ενώ εναντίον του προγράμματος μίλησε και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργος Κολλάρος. Μ επιφυλάξεις υπερψήφισε το θέμα η παράταξη Πούλιου. Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με τις αρνητικές ψήφους των Μ. Φανουράκη, Δ. Πατσίδου, Ν. Ανταμπούφη, Γ. Κολλάρου

Στο πλευρό των Αρτοποιών ο Δήμος

Στο πλευρό των αρτοποιών της Ξάνθης στάθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης, αποσύροντας τη συζήτηση θέματος σχετικά με την επιβολή διοικητικών προστίμων για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά στη συσκευασία του ψωμιού. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την απόσυρση του σχετικού θέματος μέχρι να εκδικαστούν οι αντιρρήσεις των επαγγελματιών ενώπιον των αρμόδιων αρχών. Στο περιθώριο της συζήτησης έγινε γνωστό ότι πρόκειται για τροπολογία που ισχύει απο το 2007 αλλά δεν τέθηκε ποτέ σε εφαρμογή, κάτι που γίνεται τώρα, λόγω της δραστηριοποίησης πολυκαταστημάτων στο χώρο του ψωμιού.

Μείωση των τελών που καταβάλλουν οι Δήμο στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων

To πλέον σοβαρό ζήτημα ήταν αυτο που τέθηκε από τον Θανάση Ξυνίδη και αφορά στην απόφαση του Συνδέσμου Διαχείρισης απορριμμάτων να μειωθούν τα τέλη που καταβάλλουν οι Δήμο στο Σύνδεσμο μετά από αίτημα των εκπροσώπων όλων των Δήμων της Ξάνθης. Από την πλευρά το, ο σύμβουλος έθεσε το θέμα της απουσίας ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου από τους εκπροσώπους του στο Σύνδεσμο,  πριν αποφασιστεί στο Δ.Σ. του ΣΔΑΝΞ. Από την πλευρά του την ενημέρωση για τα μέλη ανέλαβε ο προσωρινός Πρόεδρος του ΔΣ Κώστας Γιαγτζόγλου που έκανε λόγο για κοινή απόφαση όλων των Δήμων.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Ξυνίδης επέμεινε ότι έπρεπε πριν το Δ.Σ. να έχει προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ από το Ν. Ανταμπούφη τέθηκε το θέμα της μετακύλισης της μείωσης στους δημότες. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι πρόκειται για ποσό μόλις 37.000 ευρώ, σημειώνοντας ότι ήδη τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες πληρώνουν τα φθηνότερα ανταποδοτικά τέλη στην Ελλάδα, ενώ ο Δήμος θα δώσει αυτά τα χρήματα σε καλύτερες υπηρεσίες καθαριότητας.

Παράταση λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου

20140414_181426Σε σχέση με το Δημοτικό Ραδιόφωνο, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την παράταση της λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου μέχρι τις 31-3-15, προκειμένου η επόμενη δημοτική αρχή να αποφασίσει για τη σκοπιμότητα ή μη συνέχισης της λειτουργίας του. Η απόφαση ελήφθη λόγω συμπλήρωσης 20 ετών λειτουργίας του.  Υπέρ της 5ετούς παράτασης τάχθηκαν ο Πρόεδρος Κώστας Γιαγτζόγλου, ο Νίκος Ανταμπούφης και ο Γιώργος Κολλάρος, που μειοψήφισαν. Όπως ανέφερεαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι παρατάξεις δεν τίθεται θέμα σκοπιμότητας αλλά των όρων λειτουργίας, κυρίως, του Δημοτικού Ραδιοφώνου.

Εξάλλου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τιμήσει το ζεύγος Κουράκου, στη γιορτή των Ελευθερίων της Πόλης, καθώς πρόκειται για μια οικογένεια που έχει δωρίσει 1.700 βιβλία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

 

20140414_181255

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr