Χ. Σμιτ: Κατακεραυνώνει τη Μέρκελ και προτείνει διαγραφή χρέους της Ελλάδας

22 Νοεμβρίου 201316:37

Ότι πρέπει να ελαφρυνθεί το χρέος της Ελλάδας και της Ισπανίας επισήμανε σε συνέντευξή του στους New York Times ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ.

“Η Μέρκελ δεν νιώθει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην καρδιά της. Με το ορθολογικό μυαλό της, ναι, καταλαβαίνει τη σημαία της. Αλλά δεν υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, συμπάθεια και προσφορά βοήθειας. Δεν υπάρχει αλληλεγγύη. Με ένα εμπορικό πλεόνασμα 240 δισ. ευρώ, η Γερμανία πρέπει να δείξει αλληλεγγύη”, επισήμανε ερωτηθεί για την καγκελάριο της Γερμανίας και την κρίση του ευρώ.

“Μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία και οι άνθρωποι της Ανατολικής Γερμανίας επιζητούσαν την ελευθερία όχι την Ευρώπη. Και αυτό σήμαινε την Αμερική, όπως για τους Πολωνούς και τους Τσέχους. Τείνω να πιστεύω ότι έχει εντονότερα συναισθήματα για της ΗΠΑ, απ’ ό,τι για την Ευρώπη”, συνέχισε.

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας εμφανίζεται ανένδοτος, τονίζοντας πως οι Γερμανοί πρέπει να αλλάξουν προσέγγιση.

“Έχουμε το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα στον κόσμο, μεγαλύτερο και από αυτό της Κίνας. Στο τέλος, η Γερμανία θα πρέπει να απαντήσει στην πίεση και να δαπανήσει περισσότερα. Αυτό το τεράστιο πλεόνασμα φέρνει ηθική αναγκαιότητα”, τόνισε.
Θα πρέπει να διαγραφεί μέρος του χρέους και να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα και την Ισπανία, ώστε να επιστρέψουν στην ανάκαμψη, επισημαίνεται στο άρθρο, με τον Χέλμουτ Σμιτ να υπενθυμίζει πως κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με τη Γερμανία τη δεκαετία του 1950.

Πηγή : news247.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr