efet_giaourti

Καθυστέρησε να αποσύρει τα μουχλιασμένα γιαούρτια το Carefour. 207.000 συσκευασίες.

14 Μαΐου 201215:52

efet_giaourtiΌπως έγινε γνωστό από τον ΕΦΕΤ, ύστερα από σχετικούς ελέγχους που διενήργησαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του για την απόσυρση ανάκληση επιδορπίων γιαουρτιού της «Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε.»



λόγω ανάπτυξης μούχλας, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει ότι η ακριβής συνολική ποσότητα ανάκλησης ανέρχεται σε 207.326 τεμάχια. Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ έχουν αποσυρθεί όλες οι ποσότητες των γεύσεων μπισκότο, ροδάκινο, κεράσι, λεμόνι, φράουλα.

Σε συνέχεια ελέγχων του ΕΦΕΤ διαπιστώθηκε η καθυστερημένη ενημέρωση των αρμόδιων αρχών από την επιχείρηση, καθώς και η μη έγκαιρη και άμεση απόσυρση των προϊόντων από το σύνολο των καταστημάτων.

Ο ΕΦΕΤ συνεχίζει την επόπτευση της διαδικασίας ανάκλησης / απόσυρσης, ενώ ταυτόχρονα έχει ενημερώσει σχετικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αμέσως μετά το πέρας της ολοκλήρωσης της απόσυρσης / ανάκλησης, τα εν λόγω προϊόντα θα οδηγηθούν προς καταστροφή και θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες για την επιβολή ή μη διοικητικών / ποινικών κυρώσεων.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr