Μπουρχάν Μπαράν : “Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις για μαθητές με Asperger και Αυτισμό”

5 Απριλίου 202121:19

Με μια κοινή επιστολή τους προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο Βουλευτής Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν και άλλοι τρεις βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ ζητούν, επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού που ήταν η 2 Απριλίου, για το ζήτημα της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των μαθητών με Σύνδρομο Asperger, Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή και Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος χωρίς εξετάσεις. Αρμόδιο για την ένταξη στον Πίνακα Σοβαρών Παθήσεων είναι το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) στο οποίο παρά το ότι έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα δεν έχουν συμπεριληφθεί ακόμα οι παθήσεις αυτές στον Πίνακα, σύμφωνα με τον κ. Μπαράν και τους συναδέλφους του.

Μάλιστα, επειδή η αρμοδιότητα σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ.253/143554/Β6/12.11.2010 (ΦΕΚ 1794 Β΄) Υ.Α. με θέμα «Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπάγονται στην κατηγορία “των πασχόντων από σοβαρές ασθένειες”, σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, σύμφωνα με το άρθρου 35 του ν. 3794/2009 (ΦΕΚ 156/Α΄) όπως ισχύει», ανήκει στο ΚΕΣΥ, οι βουλευτές επανακατέθεσαν την επιστολή των 58 φορέων και συλλογικοτήτων της Ειδικής Αγωγής, με το σχετικό αίτημα και ζητούν από τον Υπουργό να το εξετάσει με την πρέπουσα ευαισθησία και να προβεί στις αναγκαίες και απαραίτητες ενέργειες ικανοποίησής του εντάσσοντας τις ως άνω παθήσεις στον Πίνακα Σοβαρών Παθήσεων, για να καταστεί δυνατή η είσοδος των μαθητών αυτών, στο ποσοστό του 5%, που εισάγονται χωρίς εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr