_Biryani_

Λάιμ Biryani

16 Οκτωβρίου 201115:29

_Biryani_Λάιμ, τραγανά αμύγδαλα, σταφίδες, πικάντικη γεύση, ινδικό στυλ, κάρυ. Κινόα γεμάτο υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, καρότα, ρεβύθια και ελαιόλαδο. Όλα μαζί σνθέτουν μία σαλάτα με φουλ ενέργεια.

Συστατικά συνταγής

  • 1 φλ. ξηρό κινόα
  • 1 1/4 φλ. νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. καρότα τριμένα
  • 2 λάιμ (χυμός)
  • 1 1/2 κ.γ. ξύσμα λάιμ
  • 1 1/4 κ.σ. κάρυ
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. ρεβύθια (βρασμένα)
  • 1 1/2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
  • 1/4 φλ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα (βιολογικής καλλιέργειας)
  • 1/4 φλ. σταφίδες
  • Γλυκό πιπέρι
  • Οδηγίες συνταγής
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κ.σ. χυμό λάιμ, το κινόα, νερό, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το κάρι και 1/2 κ.γ. αλάτι και τα αφήνουμε να πάρουν την πρώτη βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι το κινόα να γίνει διαφανές και να πιει το νερό του. Το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε τα καρότα, τα ρεβίθια, τα κρεμμυδάκια, τα αμύγδαλα και τα βρασμένα ρεβύθια και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. το χυμό από το λάιμ, το ξύσμα και συμπληρώνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Περιχύνουμε το κινόα και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr