Μπένης εναντίον Δημαρχόπουλου: Κατηγορεί για διαρροή της απόφασης και επιτίθεται και στο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

8 Μαρτίου 201613:00

Με ανακοινωσή του ο επικεφαλής της παράταξης Συμμετέχω στο Δήμο Ξάνθης Δημήτρης Μπένης, ασκεί σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή και κατηγορεί ότι διέρρευσε την εμπιστευτική απόφαση της αποκεντρωμένης για την αργία του σε έντυπο για να τον διαπομπεύσει. Παράλληλα, επιτίθεται και στο ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι στο Xanthileft.gr υπήρξε αρνητικό σχόλιο για την ίδια υπόθεση και συνδέθηκε με αυτή του προφυλακισμένου Θ. Καλαϊτζή.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Παρακολούθησα με μεγάλη υπομονή, εδώ και ημέρες, τον διασυρμόκαι την διαπόμπευσή μου από συγκεκριμένη εφημερίδα της πόλης (Μαχητής) που αφορά μία πρωτόδικη απόφαση της Αποκεντρωμένης,για μια υπόθεση του 2011 σχετικά με την συμμετοχή μου σε Τρία Δημοτικά Συμβούλια από τα οποία θα έπρεπε να ζητήσω εξαίρεση και για δύο υπογραφές που έβαλααντί του Δημάρχου,καθόλα νόμιμες. Για τις πράξεις αυτές θεωρήθηκε ότι υπέπεσα σε υπηρεσιακή αμέλεια και για τον λόγο αυτό, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της, μου επέβαλε την ποινή της αργίας για έξι (6) μήνες.

Το νόμιμο δικαίωμα του καθ’ ενός, είναι να προσφύγει σε ανώτερο όργανο και ναπεριμένει την τελεσιδικία της πράξης.Αυτό έκανα και εγώ, μόνο που στην δική μου την περίπτωση, αντί να περιμένουν την απόφαση του ανωτάτου οργάνου, η Δημοτική Αρχή διέρρευσε προς την εφημερίδα την απόφαση της Αποκεντρωμένης η οποία ήτανεμπιστευτική, με απώτερο σκοπό βέβαια,τον πολιτικό μου διασυρμό και πιστεύοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα με αναγκάσουν να σταματήσω να αντιπολιτεύομαι τις πρακτικές τους.

Επέλεξα μέχρι σήμερα να μην απαντήσω, διότι τι να απαντήσεις σε αυτήν την κατάντια της Δημοτικής Αρχής όπου δεν σέβεται ούτε τους νόμους τους οποίους υποτίθεται ότι υπηρετεί (εμπιστευτικό ,προσωπικά δεδομένα ,το τεκμήριο της αθωότητας κ.λ.π) αλλά και τι να απαντήσεις σε μία φυλλάδα και έναν δημοσιογράφο, που με προσωπική εμπάθεια χρόνια τώρα,γράφει σαν σε εντεταλμένηυπηρεσία και με πολεμά ακόμη και γιατί αναπνέω.

Σε τέτοιες πρακτικές και σε τέτοιους ανθρώπους, δεν απαντάς με επιστολές, προσφεύγεις στο τελευταίο ανάχωμα που έχεις και αυτό είναι η Δικαιοσύνη.

Εχθές όμως, διάβασα στο διαδίκτυο στην επίσημη ιστοσελίδα του Σύριζα Ξάνθης, την αναπαραγωγή της είδησης και μάλιστα την προσπάθειας της σύνδεσης της δικιάς μου υπόθεσης, με υπόθεση άλλου Αυτοδιοικητικού. Αν λοιπόν στην Δημοτική αρχή μπορώ να καταλάβω τον πανικό για όσα θα έρθουν και την έλλειψη αρχών, με την διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων και πολλά άλλα, ο Γραμματέας του Σύριζα δεν κατάλαβα από πότε αυτοανακηρύχθηκε σερίφης της πόλης και κρίνει τους πάντες και τα πάντα και μάλιστα χωρίς να ελέγξει την νομιμότητα ή έστω να ρωτήσει για την πραγματική διάσταση της υπόθεσης.

Μάλλον έχετε μπερδέψει τους ρόλους σας κύριε Χατζηθεοδώρου εκεί στον Σύριζα και αντί να κατεβάσετε το κεφάλι και να ζητήσετε μια μεγάλη συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό, προσπαθείτε να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο, πετώντας λάσπη με τον ανεμιστήρα.Εκτός και αν έχετε την εντύπωση, ότι αφού ο υπουργός σας προσπαθεί να επηρεάσει την δικαιοσύνη έτσι και εσείς,έχετε το δικαίωμα να καταδικάζετε ανθρώπους.

Επειδή ο τόπος μας είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, θα σας συμβούλευα να είστε ιδιαίτερα προσεκτικός ειδικά σε τέτοια θέματα, γιατί κάποιοι από εμάς, την πορεία μας και τις αξίες μας, δεν τις χαρίζουμε σε κανέναν νεόκοπο γραμματέα,ούτε σε κατώτερους των περιστάσεων Δημοτικούς άρχοντες.

Τέλος, κρατήστε και οι μεν και οι δε, αυτό. Αν στα είκοσι και, χρόνια που ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και από τα εκατοντάδες εκατομμύρια που διαχειρίστηκα αυτό που βρήκαν να μου προσάψουν είναι υπηρεσιακή αμέλεια, τότε για μένα είναι τίτλος τιμής.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr