Μπάχαλο με τις αποκρατικοποιήσεις: Νέο κατάλογο έδωσε το ΥΠΟΙΚ – Μέσα ο ΟΣΕ, έξω ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, μετρό

19 Μαΐου 201619:21

Εικόνα μπάχαλου έδωσε η κυβέρνηση σχετικά με το ποιοι φορείς μεταφέρονται προς ιδιωτικοποίηση.

Αρχικά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης είχε καταθέσει παράρτημα στο πολυνομοσχέδιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν συγκεκριμένοι οργανισμοί, οι οποίοι και μπαίνουν στην ομπρέλα της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ (ΕΔΗΣ) που ιδρύεται με το πολυνομοσχέδιο, αποκρύβοντας άλλους 19 που θα οδεύσουν προς ιδιωτικοποίηση. Στον κατάλογο αυτό συμπεριλαμβάνονταν οι οργανισμοί: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Αττικό Μετρό. ΕΛΒΟ, Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατέθεσε νέο παράρτημα.

img_9318

Στη λίστα αυτή δεν περιελήφθη κανείς από τους προαναφερθέντες οργανισμούς, ενώ προστέθηκε και ο ΟΣΕ. Οπως εξήγησε ο κ. Χουλιαράκης η κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές να μην μπουν σε αυτή τη φάση οι συγκεκριμένοι φορείς.

Ο τελικός (;) κατάλογος της κυβέρνησης περιλαμβάνει τους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ), τον οργανισμό διαχείρισης του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ) και τα ΕΛΤΑ.

Πηγή: iefimerida.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr