Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο τη μέρα συνάντησης Παναγιωτόπουλου-Ακάρ

13 Φεβρουαρίου 202012:17

Οι Υπουργοί Άμυνας συζήτησαν για μείωση της έντασης και των υπερπτήσεων στο Αιγαίο και οι Τούρκοι αυξάνουν κατακόρυφα τις προκλήσεις τους

Την ίδια ημέρα που ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνάντησε τον Τούρκο ομόλογό του Χαλουσί Ακάρ για να σταματήσουν οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, κάτι που αποτελεί σαφή αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας, οι Τούρκοι «υπερέβαλαν εαυτόν» ανεβάζοντας κατακόρυφα τον αριθμό των παραβάσεων, παραβιάσεων, εμπλοκών και υπερπτήσεων, οι οποίες όλες «απαντήθηκαν» από τα μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής αεραμύνης, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ.

Χθες, 7 σχηματισμοί, από τους οποίους 6 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16 και άλλο 1 «ζευγάρι» εκσυγχρονισμένων μαχητικών αεροσκαφών F-4E Phantom/Terminator-2000, καθώς και 2 μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235, συνολικώς 16 αεροσκάφη, από τα οποία 8 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 11 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 68(!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από τις παραβιάσεις αυτές 5 ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 πάνω από τα νησιά: Φαρμακονήσι, Λειψοί, Αγαθονήσι, Παναγιά και Οινούσσες.  

Ακόμα σημειώθηκαν 9(!) «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν σε κάθε περίπτωση να τα αναχαιτίσουν όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αν

lawandorder.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr