Αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου της ΑΜΘ και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από την Αντιπεριφέρεια Τουρισμού (video)

1 Ιουνίου 202010:17

Για το νησί της Θάσου αλλά και τη Σαμοθράκη μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ, Θανάσης Τσώνης, εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου και της ανάγκης για την διατήρηση της τουριστικής κίνησης στα δυο “ιδιαίτερα” νησιά όπως ανάφερε ο ίδιος στην εκπομπή “Ακραία Φαινόμενα” του ΣΚΑΙ. 

Ο κ. Τσώνης αναφέρθηκε στους τουρίστες από τα Βαλκάνια που αγαπούν την περιοχή μας αλλά και τους Έλληνες τουρίστες που πολύ συνειδητά επιλέγουν την Θάσο και τη Σαμοθράκη και που ανυπομονούν να επισκεφθούν τα δυο νησιά άμεσα μετά την άρση των περιορισμών στις διακρατικές μετακινήσεις.

Μάλιστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην διάρκεια του συμπυκνωμένου τηλεοπτικού χρόνου, αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του για αξιοποίηση του εκτενούς παράκτιου μετώπου που υπάρχει στο χερσαίο τμήμα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Σχετική πρόταση έχει κατατεθεί από το Γραφείο του στο Υπουργείο Τουρισμού με σοβαρό το ενδεχόμενο να υπάρξει το ενδεχόμενο χρηματοδότησης της πρωτοβουλίας του. Το Xanthipress δημοσιοποιεί απόσπασμα της επιστολής με τις προτάσεις του κ. Τσώνη προς τον κ. Θεοχάρη:

“Εμείς εδώ εργαζόμαστε μεθοδικά για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη της τουριστικής μας ανάπτυξης. Συνδυάζουμε τις κεντρικές κατευθύνσεις για την διαχείριση των έκτακτων συνθηκών με ειδικές στοχευμένες επιλογές που αξιοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά-σημαντικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας: Οδική προσβασιμότητα από παντού, διασυνοριακότητα, εγγύτητα, άμεση και ταχύτατη εναλλαγή του φυσικού ανάγλυφου παράκτιου μετώπου, ορεινού φυσικού κάλλους, αναλογικά πολύ εκτεταμένο θαάσσιο-κολυμπίσιμο μέτωπο, που δημιουργεί προϋποθέσεις και αίσθημα ασφάλειας. Όλα τα χαρακτηριστικά αυτά αξιοποιούνται από εμάς με τον ειδικό σχεδιασμό μας με ένα “τρίπτυχο”: υγειονομική διασφάλιση (real time σύνδεση πληροφορίας και επέμβασης) – ολιστική προβολή σε εσωτερικό και στοχευμένο εξωτερικό – συμπληρωματικότητα και παραλληλότητα (ενιαίο παράκτιο μέτωπο και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με διασύνδεση του κλασικού με όλες τις άλλες μορφές τουρισμού)”.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr