PASOK

Αναβάλλεται η δόση για το Νοέμβριο. Άγνωστο πότε θα πληρωθούν συντάξεις και μισθοί!

4 Οκτωβρίου 201106:20

pasok.symvoylioΜε σκυμμένο το κεφάλι παρακολουθούν τις εξελίξεις  τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με απορία και  οργή οι πολίτες. 

– Γ. Παπανδρέου: Όλα θα πάνε καλά, εκτός κι αν γίνει κάποιο μπαμ!

– Ευάγγελος Βενιζέλος: Η Ελλάδα δε θα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρώπης.

– Όλι Ρεν: Τα μέτρα δεν φτάνουν και η κυβέρνηση δε μπορεί να τα εφαρμόσει.

– Τρόικα: Καταργήστε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

– Γιουρογκρούπ: Άκυρη η συνεδρίαση στις 13 Οκτωβρίου για την έκτη δόση.

– Γ. Παπανδρέου: Δε θα γίνουμε Ινδία.

– FT: Ο Παπανδρέου σκέφτεται να παραιτηθεί.

– Ηλίας Μόσιαλος: Αυτά είναι σκουπίδια.

– Reuters: Πιθανόν το Νοέμβριο η πτώχευση της Ελλάδας.

– Θεόδωρος Πάγκαλος: Δε μπορούμε να επιβάλλουμε νέους φόρους.

– Ανδρέας Λοβέρδος: Συστήνω σε όλους το άρθρο του Κώστα Σημίτη (σ.σ. για την επιστροφή στη δραχμή)

Αυτά, την ημέρα  κατάθεσης του προϋπολογισμού και  μία ημέρα μετά την απόφαση  για την εργασιακή εφεδρεία. Καθίσταται προφανές πως είτε η κυβέρνηση δεν κάνει ότι συμφωνεί με την τρόικα, ή η τρόικα την αδειάζει, ή κάτι άλλο τρέχει και μας το λένε με δόσεις. Η ουσία είναι πως η ελπίδα της κυβέρνησης πως θα αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων αποδείχθηκε φρούδα. 

Με την έκτη δόση να πηγαίνει για τον Νοέμβριο είναι άγνωστο αν η κυβέρνηση θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις στις 15, στις 22, στις 24 ή στις 31 Οκτωβρίου. Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πει ότι χωρίς την έκτη δόση τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου εξαντλούνται εντός του Οκτωβρίου, χωρίς να προσδιορίσει το πότε.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πείσει την τρόικα ανακοινώνοντας τη μείωση των επικουρικών και την αναθεώρηση της λίστας βαρέων και ανθυγιεινών. Στο πλαίσιο πολυνομοσχεδίου που θα κατατεθεί την Πέμπτη, το οποίο θα περιλαμβάνει και τις ρυθμίσεις για την εργασιακή εφεδρεία.

Μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο που «έδωσε» τους υπουργούς που έχουν δεχθεί κόκκινη κάρτα για καθυστερήσεις από την τρόικα ήρθε η σειρά του έτερου αντιπροέδρου χθες να απαντήσει στην κριτική πως φτάσαμε στην εφεδρεία επειδή δεν έκανε τις συγχωνεύσεις. «Εγώ δεν είμαι υπουργός, δεν έχω υπουργείο και νομοθετική πρωτοβουλία, αυτά είναι δουλειά των υπουργών» δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.  Προσέθεσε, πάντως, ότι θα βρει έναν τρόπο να πληρώσει την έκτακτη εισφορά.

Μέσα σε αυτό το κλίμα  αύριο θα συνεδριάσει το ΚΤΕ Οικονομικών  του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να ζητήσουν όλη την  αλήθεια από τον υπουργό Οικονομικών. Γιατί τις αποφάσεις για μέτρα, ακολουθούν πιέσεις και για άλλα μέτρα; Προκειμένου να μη ξεφύγει η κατάσταση το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατρέψει το σημερινό ραντεβού του Γιώργου Παπανδρέου με τους βουλευτές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης σε πολιτικό γεγονός. Να δώσει, δηλαδή, στη δημοσιότητα μια συγκροτημένη παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, για όλα τα ανοιχτά θέματα που έχουν προκαλέσει ανησυχία στους υπουργούς, τους βουλευτές και πάνω απ’ όλα στους πολίτες. 

Σε ότι αφορά  στην απαίτηση της τρόικα να μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα η κυβέρνηση επιχειρεί νέο ελιγμό, πετώντας το μπαλάκι στις διαπραγματεύσεις εργοδοτών- εργαζομένων και λέγοντας ότι θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα μειώνοντας το μη μισθολογικό κόστος. Δηλαδή, της ασφαλιστικές εισφορές, κίνηση που θα τινάξει στον αέρα τα ταμεία. Τι σημαίνει αυτό;

– Και μείωση των  μισθών.

– Και μείωση των συντάξεων.

Πηγή: www.protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr