Άτυπα συνεργεία καθαριότητας της Ξάνθης δημιούργησαν ενεργοί δημότες το τελευταίο διάστημα

27 Ιουνίου 202011:07

Για το πρωί της Κυριακής 28 Ιουνίου και ώρα 10 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης ανανεώθηκε το ραντεβού της εθελοντικής ομάδας Καθαρή Ξάνθη, σε μια ακόμη προσπάθεια καθαρισμού κι ευπρεπισμού της πόλης. Οι περιοχές τις οποίες θα επιδιώξει να καθαρίσει η ομάδα είναι γύρω από το Νοσοκομείο, την Εκτενεπόλ και την Καλλιθέα και στη νέα αυτή προσπάθεια καλούνται να συμμετάσχουν εθελοντικά όσοι ενήλικες το επιθυμούν ενώ οι ανήλικοι θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από έναν τουλάχιστον γονέα.

 

 

Η ομάδα Καθαρή Ξάνθη, όπως και άλλες ανεξάρτητες εθελοντικές ομάδες πολιτών που αναλαμβάνουν δράση οικειοθελώς προκειμένου να συνδράμουν την τοπική διοίκηση, σε περιπτώσεις που αυτή υπολείπεται σχεδιασμού αλλά και δύναμης για να υπηρετήσει μέρος από τις θεμελιώδεις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, ενεργούν αποτελεσματικά σε διάφορες περιοχές της Ξάνθης, καθαρίζοντας πάρκα και άλλους χώρους που συγκεντρώνουν μεγάλους και μικρούς πολίτες.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι, στην Ξάνθη ο εθελοντισμός περισσεύει και γίνεται ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της τοπικής κοινωνίας, ακόμη και σε περιόδους όπου η πίεση που επιβάλλει το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο θα μπορούσε να καλλιεργήσει πιο εγωκεντρικές συμπεριφορές. Παρά ταύτα, οι Ξανθιώτες αποδεικνύουν ότι όχι μόνο είναι παρόντες αλλά το πάθος τους για προσφορά θα έπρεπε να κάνει εκκωφαντικό θόρυβο στα αυτιά των αρμοδίων αρχών, ειδικά για το θέμα της καθαριότητας που αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής στην πόλη και διασφαλίζει καλύτερες συνθήκες για τη δημόσια υγεία.

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr