Αθωώθηκε ο ψευτομουφτής Ξάνθης για «προσβολή» Εβραίων

20 Φεβρουαρίου 202010:26

Ο Αμέτ Μετέ δεν προσήλθε στο δικαστήριο και δικάστηκε δια πληρεξουσίων δικηγόρων οι οποίοι επισήμαναν ότι ο εντολέας τους αναφερόταν στις πρακτικές που ακολουθεί η Ισραηλιτική κυβέρνηση και ότι παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενα του περί Εβραίων

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο ψευτομουφτής της Ξάνθης Αμέτ Μετέ για λεκτική επίθεση που είχε πραγματοποιήσει κατά των  Εβραίων, σε ομιλία του μέσα σε τζαμί της Θράκης, το 2018. Παραπέμφθηκε  να δικαστεί για παράβαση του άρθρου 192 του Ποινικού Κώδικα , του αντιρατσιστικού νόμου.

Ο κατηγορούμενος δεν προσήλθε στο δικαστήριο και δικάστηκε δια των πληρεξουσίων δικηγόρων  Γιάννη Μπάρκα και Αχμέτ Καρά οι οποίοι επισήμαναν ότι ο εντολέας τους αναφερόταν στις πρακτικές που ακολουθεί η Ισραηλιτική κυβέρνηση και ότι παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενα του, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του  στους πιστούς μουσουλμάνους.

Το περιστατικό σημειώθηκε, τον Μάιο του 2018, στο τέμενος Κενταύρου της Ξάνθης όπου ο Αμέτ Μετέ , ανάφερε, μεταξύ άλλων ότι «Εγώ κατηγόρησα ως δολοφόνους βρεφών τους Εβραίους επειδή έσφαξαν βρέφη… Δείτε, και ο πατέρας μου αν σκότωνε βρέφη εγώ και εκείνον θα κατηγορούσα».

 

 

grtimes.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr