Αστυνομικοί Ξάνθης : Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και είναι απαραίτητο ν’ ακούσετε την αγωνία μας

14 Ιουνίου 202011:25

Με μια επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και, μεταξύ άλλων, τους Βουλευτές και τους Δημάρχους Ξάνθης, η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης, αποδίδει πλήρως την εικόνα της κατάστασης που αντιμετωπίζουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθη. 

Συγκεκριμένα, εκφράζοντας την αγωνία τους, σημειώνουν:

“Δυστυχώς μετά τα τελευταία ανησυχητικά δείγματα εξάπλωσης του κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης και την επιβολή, για ακόμη μια φορά, περιοριστικών μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, ο κόμπος έφτασε στο χτένι και κρίνουμε απαραίτητο πως πρέπει να ακούσετε την αγωνία των Αστυνομικών της Ξάνθης όπως αυτή εκφράζεται μέσω της Ένωσής μας.

Οι απαιτήσεις του νομού μας ακόμη και προ της εμφάνισης του κορωνοϊού, ήταν ήδη αυξημένες και με τα βίας ανταποκρινόμασταν στα καθήκοντά μας καθώς υπολειπόμαστε σε ανθρώπινο δυναμικό, πολύ πέραν του προβλεπόμενου (κατά 50 θέσεις σε χαμηλόβαθμο προσωπικό).

Το νέο πλαίσιο περιοριστικών μέτρων που εξέδωσε η Γεν. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον νομό της Ξάνθης έχουν για ακόμη μια φορά ως αποδέκτη την Ελληνική Αστυνομία με τους υπόλοιπους φορείς να μην εμπλέκονται άμεσα και η εφαρμογή αυτών των μέτρων για ακόμη μια φορά να βαραίνει τους λιγοστούς αστυνομικούς της Ξάνθης.

Από τη Δ/νσή μας διατάχθηκε πλήθος μέτρων όπως επιτήρηση οδικών αξόνων από και προς την περιοχή του Δήμου Μύκης (κοινότητα Εχίνου) με παράλληλο περιορισμό της κυκλοφορίας οχημάτων και πολιτών, έλεγχο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής για τήρηση μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και απόστασης ασφαλείας εντός των χώρων, επιτήρηση των ατόμων που έχουν τεθεί σε καραντίνα, έλεγχος των συνεχών καταγγελιών για παραβιάσεις περιοριστικών μέτρων.

Αυτή είναι η καθημερινότητα του Ξανθιώτη/τισσας αστυνομικού τους τελευταίους τέσσερις μήνες που επιχειρεί σε ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας εν μέσω COVID-19 με αποτέλεσμα την αύξηση πιθανότητας μόλυνσης από τον ιό και διάδοσής του στα μέλη των οικογενειών του. Ωστόσο επιδεικνύουμε στάση υπευθυνότητας και επαγγελματισμού.

Πλέον όμως οι δυνάμεις των συναδέλφων μας έχουν στερεύσει.

Ας μην λησμονούμε την συνεισφορά της Ελληνικής Αστυνομίας και δη της Ξάνθης στη διαφύλαξη των συνόρων μας στον Έβρο καθώς και στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με τις συνεχείς αποσπάσεις που στερούν το ανθρώπινο δυναμικό από τις Υπηρεσίες του νομού.

Δεν πρέπει επιπλέον να λησμονήσουμε ότι είχε ανακληθεί η χορήγηση των αδειών μας προς αντιμετώπιση όλως εξαιρετικών και εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Αποτέλεσμα αυτού ήταν σαφώς η ψυχική μας φθορά και σωματική μας επιβάρυνση.

Εντός των ημερών ξεκινά και η περίοδος των καλοκαιρινών αδειών του προσωπικού. Ήδη όμως, για την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων, οι Διοικητές Αξιωματικοί αδυνατούν να χορηγήσουν τις ημερήσιες αναπαύσεις, πόσο μάλλον τις προγραμματισμένες άδειες.

Η Ένωσή μας, πολλάκις έχει αναφερθεί στην υποστελέχωση της Διεύθυνσής μας κι έχει υποβάλλει δι’ αυτό σχετικά έγγραφα, εκθέτοντας τα προβλήματα της Δ/νσής μας και των συνολικών απαιτήσεων λόγω της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗΣ ΑΟ στη Super League, της φρούρησης και διαχείρισης των αλλοδαπών κρατουμένων στο Κέντρο Κράτησης Ξάνθης, των συνεχών αστυνομικών επιχειρήσεων στον οικισμό Ρομά που υπάρχει στην περιοχή μας. Δια στόματος δε του κ. Υπουργού Πολιτικής Προστασίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους οικισμούς της χώρας μας.

κ Υπουργέ, κ. Αρχηγέ, περιμένουμε να αφουγκραστείτε την ανησυχία μας, δι’ αυτό ζητάμε εκ νέου την ενίσχυση και θωράκιση της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις, που πλέον δεν χαρακτηρίζονται έκτακτες και επείγουσες, αλλά μόνιμες. Διαφορετικά θα επιβαρυνθούν περαιτέρω οι ήδη καταπονημένοι συνάδελφοί μας και θα τεθεί σε κίνδυνο ο οικογενειακός τους προγραμματισμός.

Κύριοι τοπικοί Άρχοντες, ευελπιστούμε στην στήριξη και την παρέμβασή σας προς την  κατεύθυνση ενίσχυσης της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης προς όφελος όλων μας.

Οι Έλληνες/δες Αστυνομικοί, αν εργάζονται με τις κατάλληλες συνθήκες και έχουν την υποστήριξη της Πολιτείας, είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε αποστολή.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr