Ασφαλιστικά συμβόλαια για κάθε χωράφι ξεχωριστά μέσω του «Beacon»

3 Μαρτίου 201907:54

Τη μεγαλύτερη βαθμολογία ανάμεσα σε πλήθος προτάσεων απέσπασε στην Ευρωπαϊκή Ενωση η πρόταση της κοινοπραξίας «Beacon», στην οποία ηγείται η Karavias Underwriting Agency, για την ανάπτυξη της αγροτικής ασφάλισης με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων και προηγμένων τεχνολογιών πληροφορικής. Πιο συγκεκριμένα, στην κοινοπραξία συμμετέχουν έξι ευρωπαϊκές εταιρείες και δύο ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, με Project Leader την Karavias Underwriting Agency. Το project «Beacon» αναμένεται να αλλάξει την αγροτική ασφάλιση, καθώς επιτρέπει τη δημιουργία ασφαλιστικών συμβολαίων αποκλειστικά για το κάθε χωράφι ξεχωριστά.

Αναλυτικότερα, το «Beacon» αξιοποιώντας παγκόσμια δορυφορικά δεδομένα και καινοτομίες στις τεχνολογίες πληροφορικής, επιτυγχάνει:

• Δημιουργία εξειδικευμένου ασφαλιστηρίου συμβολαίου βάσει ιστορικότητας του κάθε χωραφιού.

• Δημιουργία Αρχείου Δεδομένων που αποθηκεύει πληροφορίες καιρικών συνθηκών, πρόληψης, παραγωγής και ζημιών για το συγκεκριμένο χωράφι.

• Αυτοματοποίηση διαδικασιών, όπως ο προασφαλιστικός έλεγχος ή η διαχείριση της ζημιάς.

• Εγκαιρη πρόβλεψη καιρικών φαινομένων. H υψηλής ανάλυση πρόγνωση του καιρού επιτρέπει την πρόβλεψη μελλοντικών κινδύνων από ακραία καιρικά φαινόμενα και παρέχει εξατομικευμένες προειδοποιήσεις στον αγρότη/ασφαλισμένο.

• Μείωση ασφαλιστικού κόστους, μέσω λεπτομερούς ανάλυσης κινδύνου και διαφάνειας στην αξιολόγηση της ζημιάς.

• Γρήγορη αποζημίωση, καθώς η επεξεργασία των δορυφορικών εικόνων επιτρέπει την έγκαιρη εκτίμηση της ζημιάς που υφίστανται οι καλλιέργειες από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο κ. Γιώργος Καραβίας, CEO της Karavias Underwriting Agency, δήλωσε ότι «το “Beacon” θα επιτρέψει στον κλάδο να εξαλείψει την αβεβαιότητα όσον αφορά τις μελλοντικές καιρικές συνθήκες, να εκτιμήσει ακριβέστερα τον κίνδυνο και τις ζημιές, μειώνοντας συγχρόνως τις λειτουργικές και διοικητικές δαπάνες τους για την παρακολούθηση των ασφαλιστικών δεικτών και της διαχείρισης των ασφαλιστικών συμβολαίων. Στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του, θα δοκιμαστεί επιχειρησιακά σε πάνω από 10 εταιρείες του κλάδου».

Το «Beacon» συνοδεύεται από εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, η οποία παρέχει χρήσιμες δυνατότητες στον ασφαλισμένο καλλιεργητή για την παρακολούθηση της κατάστασης των ασφαλισμένων καλλιεργειών, εκτίμηση του ποσοστού της ζημιάς και της μείωσης της γεωργικής παραγωγής, τη λήψη έγκαιρων προειδοποιήσεων για την πιθανότητα εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων, την εκτίμηση του ρίσκου που υπεισέρχεται από τις καιρικές συνθήκες κατά την ασφάλιση μιας καλλιέργειας κ.ά.

Καθημερινή

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr