Αρνητικός στον κορονοϊό ο άνδρας που εισήχθη στο ΑΧΕΠΑ

31 Ιανουαρίου 202010:09

Υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων, καθώς εμφάνισε συμπτώματα, αμέσως μετά την επιστροφή του απο την Κίνα. Οδηγίες στα σχολεία απο το Υπ. Υγείας. “Ομηρία” για χιλιάδες επιβάτες κρουαζιερόπλοιου στην Μεσόγειο.

Ευτυχώς διαψεύστηκαν οι υποψίες για το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, έναν ασθενή στο ΑΧΕΠΑ.

Ο 60χρονος άνδρας, ο οποίος είχε ταξιδέψει προσφάτως στην πόλη Ουχάν της Κίνας, νοσηλεύεται σε καραντίνα και έχει υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα με συμπτώματα του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας.

Ο ασθενής εισήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Αμέσως, ελήφθη δείγμα, το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης.

Τα αποτελέσματα απο το Ινστιτούτο Παστέρ έγιναν γνωστά περίπου 45 λεπτά μετά απο τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή και σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση το δείγμα ήταν αρνητικό στον κορονοϊό, γεγονός που σημαίνει ότι ο άνδρας δεν νοσεί απο τον φονικό ιό και πιθανότατα υποφέρει απο γρίπη.

Το ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς, τα οποία έχουν τεθεί σε επιφυλακή για την πιθανή αντιμετώπιση κρουσμάτων του κορονοϊού.

Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε σε συνεδρίαση, για την Δευτέρα, το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας (Ε.ΣΥ.Δ.Υ.), στο πλαίσιο προετοιμασίας και θωράκισης της χώρας για το νέο κορονοϊό.
 
Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Υγείας έχει αποστείλει οδηγίες στα σχολεία για μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού.
 
AP - Ιταλία- κρουαζιερόπλοιο - κοροναϊός
Όμηροι του κορονοϊού ειναι 6000 επιβαίνοντες σε κρουαζιερόπλοιο, που ειναι σε καραντίνα, στα ανοιχτά της Ιταλίας, αφού οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δύο τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ είχαν πυρετό. Η ασθένεια του ζευγαριού, σε συνδυασμό με την καταγωγή του, σήμαναν “συναγερμό” στις Αρχές, καθώς καλλιεργήθηκαν φόβοι ότι μπορεί οι δύο ασθενείς να είναι φορείς του κορονοϊού.
 
Την ίδια ώρα, δύο άτομα με ελληνικό διαβατήριο βρίσκονται εγκλωβισμένα στην πόλη Γουχάν της Κίνας, την περιοχή – επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού. Η πληροφορία, που κυκλοφορεί από το απόγευμα της Τετάρτης, δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις ελληνικές Αρχές, αλλά από τις κινεζικές, οι οποίες ανέφεραν ότι, μεταξύ των Ευρωπαίων που έχουν εγκλωβιστεί, βρίσκονται και δύο Έλληνες. 

Προς το παρόν, οι επιβεβαιωμένοι Ευρωπαίοι πολίτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Γουχάν προέρχονται από Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία Εστονία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Λάτβια, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν έχουν δικαίωμα να φύγουν Ευρωπαίοι πολίτες που μπήκαν στην Κίνα με κινεζικό διαβατήριο, ωστόσο η ΕΕ βρίσκεται σε επικοινωνία με τις κινεζικές Αρχές όπου χρειάζεται.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr