Αρνητικό στα τεστ για κορονοϊό το Δροσερό – Σε καραντίνα παραμένει ο οικισμός

14 Απριλίου 202020:03

Εύλογα ερωτήματα δημιουργεί η μη άρση της καραντίνας στην οποία από προχθές το βράδυ έχει μπει το Δροσερό περιφρουρούμενο, μάλιστα, από αστυνομική δύναμη, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα των 326 από τα συνολικά 335 τυχαία δείγματα που λήφθηκαν χθες από τους κατοίκους και που πριν από λίγη ώρα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων στους κατοίκους του Δροσερού, ώρες πριν την ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, τους δημιούργησε ένα απολύτως φυσιολογικό αίσθημα ευφορίας και μαζικού ενθουσιασμού, την οποία έρχεται να διαδεχθεί η λογική: γιατί χιλιάδες κατοίκων του Δροσερού συνεχίζουν να ζουν σε καθεστώς αυστηρού ελέγχου και αδικαιολόγητων ανθρώπινων περιορισμών όταν, κατά τα επίσημα ευρήματα, φαίνεται να μην τεκμηριώνεται η ανησυχία και η κατεπείγουσα εφαρμογή μέτρων πρόληψης που δήλωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ.  Μανώλης Τσέπελης, ότι λήφθηκαν για τον οικισμό;  Δεν αποκλείεται, βέβαια, να υπάρχει ως σκέψη -που δεν εκφράζεται ακόμη- η διεξαγωγή επαναληπτικών τεστ σε περίπου μια εβδομάδα, το οποίο θα έβρισκε κάθε ανθρώπινος νους ως το καλύτερο τεκμήριο για την συνέχιση της καραντίνας στον οικισμό. 

Εάν δεν υπάρχει πρόβλεψη να γίνει επανάληψη των τεστ, τότε μπορεί δίκαια ένα άτυχο μωρό από τον οικισμό -το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό και δίνεται μάχη από τους γιατρούς για να κρατηθεί στη ζωή- καλώς να ενεργοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας για την ανίχνευση πιθανών άλλων κρουσμάτων στην κλειστή κοινωνία του Δροσερού, αλλά αν και τα υπόλοιπα 9 δείγματα βγουν αρνητικά τότε μήπως κακώς ο οικισμός θα παραμείνει σε καραντίνα, εάν παραμείνει;

Αξιολογώντας τα επιστημονικά ευρήματα που ανακοινώθηκαν από τον κ. Χαρδαλιά και αναγνωρίζοντας την δυνατότητα των αρμόδιων Αρχών να εξασφαλίσουν και να διεξάγουν περισσότερα από 700 τεστ σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Αναστάσιος Καραδέδος, τις προτρέπει να εφαρμόσουν την αντίστοιχη πρακτική του Δροσερού σε όλη την Ξάνθη, επισημαίνοντας : “Προκειμένου το σύνολο του τοπικού πληθυσμού να επανέλθει όσο γίνεται στην πρότερη ισορροπημένη λειτουργία του κι αφού υπάρχει δεδηλωμένη μείωση της συρροής πιθανών ασθενών στο νοσοκομείο και στα ιατρικά κέντρα, ας γίνουν δειγματολειπτικά τεστ κι αν αποδειχθεί απαραίτητο, ας μην γίνει άρση τον μέτρων. Αν όμως αποδειχθεί το αντίθετο, ας αντιμετωπίσουν τους πολίτες της Ξάνθης με τον δέοντα σεβασμό για την αξιέπαινη προσπάθεια που κάνουν όλο αυτό το διάστημα”.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr