Αρνάκι με πετιμέζι

23 Νοεμβρίου 201314:55

Το αρνάκι σε μια γλυκοπικάντικη εκδοχή που δεν θα περάσει απαρατήρητη.

από τη Σιμόνη Καφίρη

Υλικά για 6 άτομα:

2 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι
1 φλιτζάνι πετιμέζι
½ κιλό πατατούλες
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές πράσινες, καυτερές, κομμένες σε ροδελίτσες
1 κιλό ντοματίνια
2-3 κλαδάκια μάραθο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, ρίγανη

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb

ARNAKI-ME-PETIMEZI

Καθαρίζετε τα σκόρδα, τα κόβετε στη μέση κατά μήκος και αφαιρείτε την πράσινη ουρίτσα του κέντρου. Τα περνάτε από αλατοπίπερο στο οποίο έχετε ανακατέψει και λίγη ρίγανη.
Χαράζετε το κρέας και μπήγετε μέσα στις χαρακιές τα σκόρδα. Αλατοπιπερώνετε, το αλείφετε με λάδι και το τοποθετείτε σε ταψί.

Πλένετε καλά τις πατατούλες, χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και χωρίς να τις κόψετε. Τις αλατοπιπερώνετε και τις βάζετε γύρω από το κρέας. Πασπαλίζετε με τις καυτερές πιπεριές. Τοποθετείτε ανάμεσα τα ντοματίνια και βάζετε από πάνω τα κλαδάκια του μάραθου. Περιχύνετε το φαγητό με λίγο ελαιόλαδο και το πετιμέζι αραιωμένο με ένα ποτήρι νερό.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε στους 200oC για 20 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 150oC και ψήνετε για 1 ώρα και 50 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος λίγο νεράκι.

protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr