Η Αριστερά στη Γερμανία απορρίπτει τις αποζημιώσεις προς Ελλάδα.

16 Σεπτεμβρίου 201312:00

Ο Μπερντ Ρίξινγκερ του γερμανικού αριστερού κόμματος -Die Linke- απέρριψε το αίτημα για επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου σε αποκλειστική του δήλωση στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας “Der Handelsblatt”.

«Κοιτάζουμε μαζί στο μέλλον και όχι το παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά ο συμπρόεδρος του κόμματος της γερμανικής αριστεράς.

Συνέδεσε μάλιστα ευθέως το ζήτημα με το θέμα του χρέους, λέγποντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι μία εντελώς διαφορετική πολιτική διάσωσης στην Ευρώπη και συμπλήρωσε: «αυτό δεν είναι μία διαφορά μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών, αλλά μεταξύ φτωχών και πλουσίων».

Συνέχισε λέγοντας: «το μεγάλο σκάνδαλο είναι πως στην Ελλάδα πεινούν τα παιδιά, ενώ οι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι δεν έχουν πληρώσει ούτε σεντ» και πως «ταξιδεύουν στα πολυτελή τους σκάφη, την ώρα που οι εργάτες και οι συνταξιούχοι ματώνουν».

Προχώρησε μάλιστα ο κ. Ρίξινγκερ λέγοντας .: «προτού ματώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, πρέπει να παραδώσουν οι Ελληνες κροίσοι έως και το 50% των περιουσιών τους, υπό μορφήν εισφοράς αλληλεγγύης. Αυτό μάλιστα θα πρέπει να ισχύσει και για τα όλα τα ποσά που βρίσκονται στο εξωτερικό και τα οποία θα πρέπει αμέσως να παγώσουν».

Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που είχε εκδοθεί το 1942 είχε ύψος 3,5 δισ. δολάρια, ποσό που σήμερα σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς ανέρχεται σε 40 δισ. ευρώ.

Πηγή : geopolitics.com.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr