Άρχισαν τα όργανα στη ΣΕΚΑΠ με το «καλημέρα»: Απολύσεις, οικειοθελείς αποχωρήσεις, μειώσεις μισθών!

7 Αυγούστου 201315:50

Στην πρώτη του εμφάνιση στη ΣΕΚΑΠ ο νέος Πρόεδρος Σεργκέι Σαμποτνίσκι, την Τρίτη, έδωσε τον τόνο με τον οποίο θα κινηθεί έναντι των εργαζομένων ο νέος ιδιοκτήτης και που κινείται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση από αυτή των εξαγγελιών που υπήρχαν πριν και όσων διέδιδαν οι «υποστηρικτές» του ομογενή επιχειρηματία.

Με το «καλημέρα» ο νέος Πρόεδρος, αρνήθηκε να δώσει σαφή απάντηση στους απλήρωτους εργαζόμενους για το χρόνο κατά τον οποίο θα πληρωθούν. Ήταν όμως σαφής στην ανακοίνωση προς τους εργαζόμενου΄οτι θα υπάρξουν απολύσεις και μειώσεις μισθών!

Το σοκ που δημιουργήθηκε, προκάλεσε διάφορες συζητήσεις και κόντρες μεταξύ των στελεχών (οι πληροφορίες λένε ότι ασκήθηκαν πιέσεις στα υψηλόβαθμα στελέχη να προχωρήσουν σε απολύσεις) και τελικώς την Τετάρτη στο εργοστάσιο υπήρξε ανακοίνωση που καλεί σε οικειοθελείς αποχωρήσεις του εργαζόμενους με αποζημίωση.

Αναστάτωση στην εταιρία

Όπως είναι λογικό, στην εταιρία έχει προκληθεί τεράστια αναστάτωση και το Σωματείο Εργατοτεχνιτών έχει προγραμματίσει στάση εργασίας και συνέλευση για το μεσημέρι της Πέμπτης. Η κατάσταση είναι έκρυθμη και συνιστά ειρωνία καθώς όλοι ενθυμούνται όσα απίθανα είχαν ακουστεί κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού για την εξαγορά της εταιρίας, προκειμένου να πειστούν εργαζόμενοι και κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα εξαγοράς από τον Ιβάν Σαββίδη, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr