Αρχαιοκάπηλος στην Αλεξανδρούπολη με 230 αντικείμενα κεραμεικής

12 Μαρτίου 201411:45

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 54χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην αποθήκη του 54χρονου, όπου βρέθηκαν 230 αντικείμενα αρχαιολογικής σημασίας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τεμάχια κεραμικής, χρονολογούμενα από την νεολιθική μέχρι την υστεροβυζαντινή περίοδο και λίθινα τέχνεργα προϊστορικών χρόνων.

Τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν και απεστάλησαν στην ΙΘ΄Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, της Κομοτηνής. Εκ πρώτης όψεως τα θραύσματα που εμφανίζονται στην εικόνα δεν συνιστούν κάποιον “αρχαιολογικό θησαυρό”, όμως η απόκρυψή τους και η συγκέντρωσή τους από ένα πρόσωπο, είναι αξιοπρόσεκτο γεγονός.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

 

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr