«Απόβαση» ΜΑΤ στην Ειδομένη – Ξεκινά εκκένωση του καταυλισμού

23 Μαΐου 201613:34

Ύστερα από αλλεπάλληλες συσκέψεις το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να εφαρμόσει σχέδιο που έχει εκπονηθεί εδώ και πολύ καιρό για την αποσυμφόρηση της Ειδομένης. Συγκεκριμένα, δέκα διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (πρώην ΜΑΤ) έχουν πάρει εντολή να μετακινηθούν τις επόμενες ώρες ενδεχομένως σήμερα, Δευτέρα, ή αύριο, Τρίτη, στο νομό Κιλκίς προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων από την περιοχή της Ειδομένης.

Τα περίπου 12.000 άτομα που βρίσκονται στον καταυλισμό πρόκειται να μεταφερθούν σταδιακά σε κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χώρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει εντολή να εκκενωθεί η περιοχή, ακόμα και αν υπάρξει αντίσταση από τους πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας και στα κέντρα φιλοξενίας. Επισης θα δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας, όπου δεν θα μπορούν να κινούνται άτομα που δεν εχουν σχέση με την επιχείρηση, ενώ πάνω από την Ειδομενη θα πετά το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι έχουν βρεθεί οι απαιτούμενοι χώροι σχεδόν για το σύνολο του πληθυσμού. Μεταξύ αυτών, είναι πρώην βιομηχανικοί χώροι , στους οποίους λέγιναν οι απαιτούμενες εργασίες για τη μετατροπή τους σε κέντρα διαμονής μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα στην Ειδομένη βρέθηκαν ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα παράτυπης μετανάστευσης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr