Απορρόφηση ΕΣΠΑ από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

2 Ιανουαρίου 201314:40

 

Σημαντική συμβολή παρατηρείται στο β’ εξάμηνο του 2012 στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, από τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το β’ εξάμηνο του 2012 έχουν γίνει 21 εντάξεις έργων, ύψους άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η τόνωση της επιχειρηματικότητας ιδιαιτέρως στην Περιφέρεια, η ενδυνάμωση της οικονομίας και η εξωστρέφεια των Δήμων. Συνολικά το 2012 έγιναν 29 εντάξεις έργων ύψους 130 εκ. ευρώ περίπου.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε:

«Η εντατικοποίηση των εντάξεων έργων μέσω του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) του Υπουργείου Εσωτερικών, δημιούργησε τις βάσεις για την αναθέρμανση της οικονομίας και την επανεκκίνηση της ανάπτυξης σε επίπεδο ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, το β’ εξάμηνο του 2012 αυξήθηκαν κατά 24% οι εντάξεις έργων και κατά 40% ο προϋπολογισμός των ενταγμένων έργων.

Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς ώστε τα έργα αυτά να ενισχύουν την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες».

Στους πίνακες 1 και 2 στις φωτογραφίες , απεικονίζεται η πορεία ένταξης των έργων ανά εξάμηνο τόσο σε αριθμό εντάξεων ανά ΠΕΠ, όσο και σε εκατομμύρια ευρώ.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr