Απόντες οι Βουλευτές της Καβάλας από τη σύσκεψη για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων

7 Ιουνίου 201619:51

Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο το προσφυγικό μετά και την κοινή παραδοχή που επαναδιατυπώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πως ο χώρος και οι εγκαταστάσεις όπου ήμερα φιλοξενούνται οι 250 περίπου πρόσφυγες δεν πληροί τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Στη σύσκεψη αν και προσεκλήθησαν οι τέσσερις βουλευτές δεν παραβρέθηκε κανείς, παρά τις διαβεβαιώσεις τους (κυβερνητικοί βουλευτές) περί του αντιθέτου μέχρι και την τελευταία στιγμή. Επίσης, δεν παραβρέθηκαν και οι επικεφαλής τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Καβάλας, αποστέλλοντας σχετική προς τούτο επιστολή με τους προσχηματικούς λόγους της απουσίας τους. Από την μεριά των δημοτικών συμβούλων παραβρέθηκαν τόσο ο κ. Ποτόλιας όσο και ο κ. Αγανικόλας.

“Κοινή διαπίστωση όλων των εμπλεκομένων φορέων ήταν πως όποια περιοχή επιλεγεί (από την πολιτεία) θα πρέπει να τυγχάνει και της σύμφωνης γνώμης των αρχών που εμπλέκονται. Παράλληλα, από πολλούς φορείς εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις κατά πόσο είναι εφικτό και πρόσφορο να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες εντός του αστικού ιστού.

Τέλος, επαναλήφθηκε για μια ακόμη φορά, πως το κράτος και η κυβέρνηση, είναι αυτοί που πρέπει να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν την στρατηγική για το εν λόγω θέμα.

Η Δημοτική Αρχή εξάντλησε κάθε περιθώριο προσφοράς (οικονομικής, υλικής, ανθρώπινου προσωπικού κ.λ.π.) και συνεισφοράς μαζί με τους δημότες και τους εθελοντές. Από την πρώτη στιγμή που οι τρεις εκ των παρατάξεων που απουσίαζαν εκσφενδόνιζαν τα πυρά τους για να αναδιπλωθούν δυο μέρες μετά, όταν όλοι επαινούσαν στον Δήμο Καβάλας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα.

Ήρθε πλέον η ώρα η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της.” καταλήγει ο Δήμος Καβάλας

suskepsh-prosfugiko-kav2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr