Απολογιστική η τελευταία έγκριση Ισολογισμού στο Δήμο Ξάνθης. Έλειψε η Αντιπολίτευση

28 Ιουλίου 201420:28

Η ειδική συνεδρίαση του Ισολογισμού, τελευταίου για την απερχόμενη δημοτική αρχή είχε το χαρακτήρα απολογισμού για αρκετούς στην τελευταία μέρα που συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο, για τελευταία ϕορά σε αυτό τη θητεία. O Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης υπεραμύνθηκε των στοιχείων που παρουσιάζει ο Ισολογισμός, ο οποίος σύμϕωνα με τον ίδιο, αντικατοπτρίζει την σωστή και χρηστή οικονομική διαχείριση των τελευταίων ετών. ” Η πόλη μεγάλωσε, από τις 40.000 κατοίκους ϕτάσαμε στους 70.000 κατοίκους” είπε, σημειώνοντας ότι άλλαξαν και οι υποχρεώσεις αλλά και οι ανάγκες όλων.

Ειδικότερα γα την κριτική που έγινε για την κατάπτωση εγγυήσεων της ΔΕΥΑΞ και την πληρωμή τους από το Δήμο ανέϕερε ότι “αλίμονο αν ο Δήμος δεν μπορούσε να καλύπτει τις απαιτήσεις για τη ΔΕΥΑΞ που είναι κομμάτι του” εξαίροντας το έργο που έχει γίνει στη ΔΕΥΑΞ και τις υποδομές που καλύπτει σήμερα, επιλύοντας όλα τα προβλήματα που υπήρχαν σε ύδρευση και αποχέτευση ενώ πρόσθεσε ότι η εταιρία “κουβαλούσε” και μια σειρά δανείων από το παρελθόν.

Απολογισμός και για Δ. Μπένη

20140728_200410Στην ειδική συνεδρίαση ο απερχόμενος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Μπένης, που από την επόμενη συνεδρίαση θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη και το προσωπικό του Δήμου για τη διαδρομή των τεσσάρων ετών και πρόσθεσε ότι σε αυτή την πρώτη θητεία του Καλλικράτη ο Δήμος εϕάρμοσε τον Καλλικράτη και παραδίδει τον τελευταίο ισολογισμό έχοντας πετύχει τη στοχοθεσία κι έχοντας θετικό πρόσημο, σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την Αυτοδιοίκηση και για τη χώρα.

Από την αντιπολίτευση δεν έλλειψε η κριτική, από όλες τις παρατάξεις αλλά και μια απολογιστική διάθεση για την πολιτική παρουσία σε αυτή την τετραετία. Απο την πτέρυγα της μείζονος αντιπολίτευσης βρέθηκαν στη συνεδρίαση μόνο  οι Δημήτρης Βορίδης και Μπέτυ Πατσίδου.

Πλεόνασμα 178.000 ευρώ στον ισολογισμό

Tον ισολογισμό υπερψήφισε το σώμα με τις αρνητικές ψήφους της αντιπολίτευσης.  Τα έσοδα ήταν 29,79 εκατ. ευρώ, τα  έξοδα 20,61 εκατ. ευρώ και το  πλεόνασμα 178 χιλιάδες ευρώ. Τα δάνεια, ύψους 5 εκατ. ευρώ αφορούν μόνο στην αγορά του νέου Δημαρχείου και εξυπηρετούνται κανονικά. Τα διαθέσιμα υπόλοιπα, που μεταφέρονται στη νέα χρήση, είναι 3,7 εκατ. Ευρώ

Στην τακτική συνεδρίαση που ακολούθησε υπερψηφίσταν τα λίγα και υπηρεσιακού χαρακτήρα θέματα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr