Αποκλειστικό: Ολοκληρώθηκε η επιλογή των ιεροδιδασκάλων. 63 πέρασαν τη συνέντευξη

4 Σεπτεμβρίου 201312:40

Ολοκληρώθηκε η επιλογή των ιεροδιδασκάλων από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μετά τη διαδικασία των προσωπικών συνεντεύξεων.    63 είναι οι υποψήφιοι που πέρασαν τη διαδικασία και θα τοποθετηθούν σε σχολικές μονάδες, όπως δηλώνει στο XanthiPress.gr ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΑΜΘ Σάββας Μελισσόπουλος.

Αρχικά είχαν υποβάλλει αιτήσεις 124 άτομα στους τρεις νομούς της Θράκης, από τους οποίους η αρμόδια υπηρεσία προχώρησε στην επιλογή των 70 και στις τρεις βαθμίδες  εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΥΕ) για την επόμενη φάση της αξιολόγησης. Η διαδικασία των προσωπικών συνεντύξεων ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα και από τους 71, τελικά 63 είναι αυτοί που πέρασαν με βάση τα κριτήρια που τέθηκαν από την υπηρεσία.

Αναλυτικά:

ΑΡΧΙΚΉ ΕΠΙΛΟΓΗ

ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

ΞΑΝΘΗ

23

19

ΡΟΔΟΠΗ

35

31

ΕΒΡΟΣ

13

13

ΣΥΝΟΛΟ

71

63

Οι επιτυχόντες της αξιολόγησης, θα απασχοληθούν με 9μηνες συμβάσεις στα σχολεία της περιοχής για τη διδασκαλία του κορανίου στους μουσουλμάνους μαθητές. Το «καυτό»  ζήτημα της τοποθέτησής τους και σε τεμένη της περιοχής δεν φαίνεται ότι είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εξωτερικών καθώς παρουσιάζονται αρκετές ιδιαιτερότητες αλλά και αντιδράσεις.

Ικανοποίηση Μελισσόπουλου για τη διαδικασία

Σε ότι αφορά στην επιλογή των ιεροδιδασκάλων για την εκπαίδευση, ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος, δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επιλεγέντων αλλά και από το κλίμα εμπιστοσύνης που δημιουργήθηκε για την πρωτοβουλία.

Όπως σημειώνει, η επιλογή περίπου των μισών από όσους είχαν κάνει αρχικά αιτήσεις, δείχνει ότι δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στα κριτήρια  παιδαγωγικής και θεολογικής επάρκεια όσων επιλέγησαν  ενώ αντίστοιχο θα είναι το πνεύμα και  κατά τις τοποθετήσεις των ιεροδιδασκάλων στα σχολεία.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr