Αποκλείστηκαν οι πωλητές της Ξάνθης από τη σημερινή λαϊκή αγορά Αλεξανδρούπολης λόγω Covid-19

18 Ιουνίου 202017:26
Χωρίς πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) από την Π.Ε. Ξάνθης αλλά και τον Δήμου Ιάσμου Π.Ε. Ροδόπης λειτούργησε σήμερα η λαϊκή αγορά Αλεξανδρούπολης επί της οδού Παπαναστασίου εξαιτίας της ανεξέλεγκτης αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 που εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες σε επίπεδο νομού.
 
Προηγήθηκε προχθές η σύσκεψη με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του ΔΣ του σωματείου παραγωγών και του ΔΣ του σωματείου επαγγελματιών λαϊκών αγορών της Αλεξανδρούπολης.
 
Αρχικώς ενημερώθηκαν οι παριστάμενοι για την εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του Αντιδημάρχου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Κιζιρίδη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 στην Π.Ε. Ξάνθης και τη λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Το θέμα αφορούσε τη διευκρίνηση της δυνατότητας συμμετοχής ή μη των πωλητών από την Π.Ε. Ξάνθης στις λαϊκές αγορές της υπόλοιπης Περιφέρειας και ιδιαίτερα της Αλεξανδρούπολης λόγω εμφάνισης, τον τελευταίο καιρό, ανησυχητικών κρουσμάτων σε περιοχές της Π.Ε. Ξάνθης.
 
Ο κ. Κιζιρίδης, αναφέρθηκε στην υπευθυνότητα που όφειλε και επέδειξε ο Δήμος και η Κοινότητα Αλεξανδρούπολης το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν το καταναλωτικό κοινό αλλά και οι πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) λαϊκών αγορών. Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να εξευρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις προς όφελος κυρίως των δημοτών αλλά και των πωλητών.
 
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με αίσθημα συμπαράστασης στις πληττόμενες από νέα κρούσματα περιοχές αλλά και με αίσθημα ευθύνης προς όφελος της δημόσιας υγείας στην Αλεξανδρούπολη, αποφάσισε προληπτικά τον προσωρινό αποκλεισμό από τις λαϊκές αγορές του Δήμου στις Δημοτικές Ενότητες Αλεξανδρούπολης και Φερών, των πωλητών της Π.Ε. Ξάνθης έως και τις 19 Ιουνίου, καθώς και τον αποκλεισμό των πωλητών του Δήμου Ιάσμου της Π.Ε. Ροδόπης έως και 23 Ιουνίου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr