pame_dei_2

Αποκλεισμός της ΔΕΗ την Παρασκευή από τη Λαϊκή Επιτροπή

22 Νοεμβρίου 201105:50

pame_dei_2Tην απόφαση για αποκλεισμό της ΔΕΗ, όπως αναμενόταν, πήρε η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης (ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ- ΟΓΕ) μετά τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου στη συγκέντρωση έγινε ενημέρωση για τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες για το χαράτσι της ΔΕΗ και προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών με πρώτη κινητοποίηση αυτή στην ΔΕΗ, την Παρασκευή 25 Νοέμβρη στις 9π.μ. Επίσης έγινε ενημέρωση για το ζήτημα των απλήρωτων απογραφέων και αποφασίστηκε το πρωί της Τρίτης 22/11 οι Γραμματείες ΠΑΜΕ και ΜΑΣ να καταθέσουν υπόμνημα διαμαρτυρίας στην ΕΛΣΤΑΤ σαν πρώτη κίνηση.

Αναλυτικά αναφέρει η Λαϊκή Επιτροπή: !

Η συγκυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, συνεχίζοντας την άγρια αντιλαϊκή πολιτική, εφαρμόζει τον απαράδεκτο νόμο για την επιβολή του «Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών» (ΕΕΤΗΔΕ), στέλνοντας μαζικά στις λαϊκές οικογένειες, μέσω της ΔΕΗ και των άλλων επιχειρήσεων ρεύματος λογαριασμούς για την πληρωμή του, απειλώντας ότι διαφορετικά θα μας κόψει το ρεύμα.

Πρόκειται για έναν ελεεινό εκβιασμό που δεν πρέπει να περάσει!

Το συγκεκριμένο χαράτσι είναι πέρα για πέρα άδικο και ισοπεδωτικό, όπως και το άλλο της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματά μας. Επιβαρύνει δυσβάστακτα τον εργαζόμενο του οποίου συνεχώς ο μισθός μειώνεται, το χαμηλοσυνταξιούχο, τον άνεργο, το φτωχό αυτοαπασχολούμενο. Εξαιρεί προκλητικά τις βιομηχανίες, τους κοινόχρηστους χώρους των ξενοδοχείων,κ.α. Δεν είναι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια, επιδιώκουν να το μονιμοποιήσουν. Ετοιμάζουν αυξήσεις της ΔΕΗ κατά 19% από 1/1/2012. Το ρεύμα είναι απαραίτητο κοινωνικό αγαθό και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κάνουν εκβιασμούς στο λαό, απειλώντας να του το στερήσουν. Και ας μη μας κοροϊδεύουν: τα χρήματα που σκοπεύουν να συγκεντρώσουν από το χαράτσι, όπως και τα υπόλοιπα φορολογικά μέτρα, δεν προορίζονται φυσικά για τους μισθούς, τις συντάξεις και γενικότερα τις λαϊκές ανάγκες αλλά για τα δάνεια των τοκογλύφων πιστωτών, ντόπιων και ξένων. Για να σωθεί η πλουτοκρατία από την κρίση που η ίδια δημιούργησε.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε το χαράτσι! Μπορούμε οργανωμένα να τα καταφέρουμε!

Αξιοποιούμε κάθε τρόπο να μην πληρώσουμε το χαράτσι, ξεχωρίζοντάς το από τον υπόλοιπο λογαριασμό. Πληρώνουμε μέσω των Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών (ΑΤΜ) ή των Κέντρων Αυτόματων Συναλλαγών (ΚΑΣ) των τραπεζών. Κοινοποιούμε οργανωμένα – μαζικά αντίγραφο της συναλλαγής με την τράπεζα, δηλώνοντας γραπτά ότι το ποσό που πληρώσαμε αφορά το ρεύμα και τα τέλη υπέρ Δήμων και ΕΡΤ και όχι το χαράτσι.

Οργανώνουμε από τα τώρα τη δράση μας να μην τολμήσει κανένα συνεργείο να προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος. Πραγματοποιούμε συνελεύσεις πολυκατοικιών και γειτονιών στις οποίες εκλέγουμε επιτροπές και αποφασίζουμε πρακτικούς τρόπους προστασίας των ρολογιών (αν είναι έξω λαμαρινοκατασκευές απομόνωσης των ρολογιών, αν είναι μέσα κλειδώνουμε και δεν ανοίγουμε την πόρτα στα συνεργεία).

Κανένας δεν πρέπει να υποκύψει, κανένας να μη βρεθεί μόνος του απέναντι στον εκβιασμό και την αντιλαϊκή επίθεση, κανένας να μη μείνει χωρίς ρεύμα.

Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε το χαράτσι και τα αντιλαϊκά μέτρα. Να επιβάλουμε το δίκιο μας. Να γκρεμίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική και να τιμωρήσουμε αυτούς που την υπηρετούν. Με μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα ανοίξει το δρόμο για τη δική μας εξουσία. Η αλληλεγγύη είναι το μεγάλο μας όπλο. Τώρα είναι η ώρα!”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr