Αποκάλυψη: Πεζόδρομος η Παλιά Πόλη από το 1996 ! Ο Δήμος Ξάνθης αγνοεί επί 18 χρόνια το Προεδρικό Διάταγμα!

12 Μαρτίου 201412:38

Μπορεί για το ζήτημα των οδών Ορφέως και Αμοιρίδη στην Παλιά Πόλη να έχει χυθεί αρκετό μελάνι, να έχει απασχοληθεί ο Δήμος Ξάνθης, ο Σύλλογος Παλιάς Πόλης, οι επιχειρηματίες, ο κόσμος και το Δημοτικό Συμβούλιο με διαδοχικές κανονιστικές αποφάσεις, όμως στην πραγματικότητα όλη η συζήτηση και η νομική διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα είναι «στον αέρα» αφού το Προεδρικό Διάταγμα που έχει εκδοθεί το 1996  για την αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου είναι υποχρεωτικά εφαρμοζόμενη πολεοδομική διάταξη  και προβλέπει την πεζοδρόμηση των πολυσυζητημένων δρόμων!

Χωρίς νομική βάση η συζήτηση τόσων ετών

Παράλληλα, όλος ο θόρυβος και τα επιχειρήματα που έχουν ακουστεί περί της αναγκαιότητας ή μη να απαγορεύεται η κυκλοφορία σε συγκεκριμένους  δρόμους (και να μην τηρείται) ή η άρνηση του Δήμου να πεζοδρομήσει τμήματα, δεν έχουν καμία βάση αφού το εν λόγω ΠΔ  προβλέπει με σχεδιαγράμματα τις ρυθμίσεις που έπρεπε μέχρι σήμερα να εφαρμόζονται μέχρι και στην οδό Βενιζέλου !

orfeos pdΕιδικότερα, προβλέπει  δίκτυο πεζοδρόμων που αποτελούν οι οδοί 1) Μαλετσίδου, 2) Αμοιρίδη, 3) Ορφέως μέχρι την  Πινακοθήκη, 4) Λευκάδος, 5) Βενιζέλου από το Λύκειο Ελληνίδων μέχρι την οδό Αγ. Γεωργίου, Σκιάθου από την 4ης Οκτωβρίου μέχρι την οδό ΙΧ Μεραρχίας, 7) Στάλιου. Οι δρόμοι αυτοί χαρακτηρίζονται ως δρόμοι αποκλειστικής χρήσης πεζών.

Ο Δήμος Ξάνθης αγνόησε το Προεδρικό Διάταγμα επί 18 χρόνια !

Το πολιτικό ζήτημα που προκύπτει είναι τεράστιο καθώς αποδεικνύεται ότι ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια αγνόησε το Προεδρικό Διάταγμα και δεν το εφάρμοσε, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται  οι πεζόδρομοι ως δρόμοι κυκλοφορίας ή με απαγόρευση κυκλοφορίας, κατά περίπτωση. Το ζήτημα προέκυψε μετά την έρευνα επιχειρηματία της περιοχής για το νομικό καθεστώς που αποκάλυψε την ύπαρξη του ΠΔ.

Η έρευνα του XanthiPress.gr θα συνεχιστεί με τη δημοσίευση και άλλων στοιχείων γύρω από την υπόθεση, που αποτελεί μείζον πολιτικό ζήτημα, εξαιτίας όσων έχουν γίνει και δεν εχουν γίνει μέχρι σήμερα από την απερχόμενη δημοτική αρχή, γύρω από την υπόθεση.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr