Η Αποκεντρωμένη απέρριψε την προσφυγή Μωραΐτη για τη σφράγιση στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Χωρίς άδεια από το 2009 !

13 Δεκεμβρίου 201310:06

Στην απόρριψη της προσφυγής της εταιρίας ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΕ εναντίον του σφραγίσματος του καταστήματος Κτήμα Πολιτεία, με βάση της σχετική απόφαση του Δημάρχου Αβδήρων, προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, όπως αποκαλύπτει το XanthiPress.gr

Σε έγγραφο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Αθ. Καρούντζος στις 11 Δεκεμβρίου απορρίπτεται η προσφυγή τόσο για τυπικούς λόγους, επειδή είναι εκπρόθεσμη, όσο και για ουσιαστικούς λόγους καθώς διαπιστώνεται ότι το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας από το 2009, ζητώντας εξηγήσεις από το Δήμο Αβδήρων γιατί δεν το σφράγισε από τότε !

Με βάση το σκεπτικό της απόφασης, ο Δήμαρχος Αβδήρων ορθώς αποφάσισε τη σφράγιση του καταστήματος στις 3-10-13 ενώ νωρίτερα είχε ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες για να εκθέσουν τις απόψεις τους πριν τη σφράγιση. Από την ανταλλαγή των εγγράφων προκύπτει ότι η ιδιοκτήτρια εταιρία, δεν αρνήθηκε ότι δεν διαθέτει άδεια αλλά ισζυριζόταν ότι το κατάστημα δεν χρειάζεται άδεια λειτουργίας !

Βεβαιώσεις της Αστυνομίας ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια

Στο σκεπτικό περιέχονται επίσης έγγραφα της Αστυνομίας του Σελέρου ότι το κατάστημα λειτουργούσε αυθαίρετα, χωρίς άδεια, όπως αναφέρει ενώ μνημονεύεται η νομοθεσία με βάση την οποία η επιχείρηση όφειλε να αδειοτηθεί. Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση κατάθεσε τελικά αίτηση για αδειοδότηση, ήδη από το Φεβρουάριο του 2013, που βρίσκεται στο Τμήμα Υγιεινής και δεν μπορεί να ολοκληρωθεί όλο αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με την απόφαση, πριν την έκδοσή της ζητήθηκαν διευκρινιστικά στοιχεία από το Δήμο Αβδήρων όσο και από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Την ερχόμενη εβδομάδα εκδικάζεται στην Ξάνθη η προσφυγή του ιδιοκτήτη στα διοικητικά δικαστήρια εναντίον της σφράγισης του καταστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το όλο ζήτημα, από απλή παράβαση ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει αναχθεί σε πολιτικό ζήτημα, μετά τις ενέργειες του συνιδιοκτήτη του  και Προέδρου του Επιμελητηρίου, Στέλιου Μωραΐτη,  ο οποίος έχει αναδείξει ως τέτοιο το ζήτημα.

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr