Αποφασισμένη η Αθήνα για παράταση του 13% στην εστίαση και χωρίς το «ναι» της τρόικα

6 Δεκεμβρίου 201311:00

Στην παράταση ισχύος του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 13% στην εστίαση ακόμα και χωρίς την προηγούμενη έγκριση της τρόικας είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση εντός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», εάν έως τότε δεν έχει βρεθεί συμβιβασμός με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η ισχύς της εφαρμογής μειωμένου συντελεστή για την εστίαση εκπνέει στο τέλος του έτους.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να περιλάβει σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Σύμφωνα με την «Κ», το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη αποστείλει στην τρόικα αξιολόγηση του μέτρου, από την οποία ουσιαστικά προκύπτει ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν οδήγησε σε μείωση των εσόδων κατά 140 εκατομμύρια ευρώ, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις της τριμερούς.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ήδη ζητήσει την επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%, καθώς έχει αμφιβολίες για το κατά πόσον το εν λόγω μέτρο συμβάλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής και την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Πηγή: www.skai.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr