Από τον Έβρο η πρόταση για ανάδειξη του Νέστου με ηλεκτροκίνηση του προαστιακού σιδηροδρόμου

8 Ιουνίου 202010:31

Το θέμα της βελτίωσης χάραξης και την ηλεκτροκίνηση του προαστιακού σιδηροδρόμου Αλεξανδρούπολης-Νέστου έθεσε προς επεξεργασία στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο, ο Βουλευτής ΝΔ Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης. Το συγκεκριμένο τμήμα θα αποτελεί το ένα από τα δυο μέρη του σχεδίου για την διασύνδεση του συνοριακού άκρου της σιδηροδρομικής γραμμής στο Ορμένιο, το οποίο θα ενεργοποιήσει την μετακίνηση πολιτών και από τις γειτονικές χώρες, δημιουργώντας ίσως μια τόνωση και στην τουριστική κίνηση προς την περιοχή του Νέστου αναδεικνύοντας την φυσική ομορφιά της περιοχής μας.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, εφόσον ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση της Γραμμής, θα είναι εφικτή η πραγματοποίηση δρομολογίων προαστιακού, αφού αυτά θα είναι ανταγωνιστικά σε χρόνο καθώς και κατά πολύ οικονομικότερα του αυτοκινήτου με παράλληλη ένταξη στις επιδοτούμενες από το Δημόσιο Άγονες Γραμμές.

 

 

Η πρόταση του Βουλευτή Έβρου κατατέθηκε στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πρωτοβουλίας για την βελτίωση των σιδηροδρομικών υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, η οποία περιλαμβάνει και  την ανακαίνιση, αποκατάσταση & επαναλειτουργία Σιδηροδρομικών Σταθμών και ιστορικών μνημείων του Έβρου που συνδέονται με το σιδηροδρομικό δίκτυο.  Μάλιστα, με αφορμή την παρέμβαση του κ. Δημοσχάκη, ο ΟΣΕ δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση της υπάρχουσας προμελέτης εντός του τρέχοντος έτους και εν συνεχεία την υποβολή πλήρους φακέλου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ για ένταξη του έργου στο τρέχον ΕΣΠΑ και την χρηματοδότησή του από μη απορροφημένους πόρους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr