Από τη Σαμοθράκη ο Έλληνας που έγινε ξαφνικά εκατομμυριούχος στη Γερμανία

1 Νοεμβρίου 201315:58

Κατά ένα εκατομμύριο ευρώ πλουσιότερος είναι από το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου ο 51χρονος Έλληνας από τη Σαμοθράκη, Γιώργος Βαλαβάνης, ο οποίος άκουσε το όνομά του μετά την κλήρωση του μεγάλου τηλεοπτικού σόου με τίτλο «Ημέρα της τύχης», που διοργάνωσε στο Μόναχο η γερμανική κρατική λοταρία SKL..

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, μετά από 120 λεπτά εντυπωσιακών παιχνιδιών, μουσικής και επιδείξεων, ο Έλληνας που κρατούσε στα χέρια του τον μαγικό λαχνό, έγινε ο πρωταγωνιστής της βραδιάς. Με τα χέρια σηκωμένα στον αέρα και ένα πλατύ χαμόγελο υποδέχθηκε την ανακοίνωση του ονόματός του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έτρεξε προς την πλευρά του κοινού για να «πνιγεί» στις αγκαλιές της οικογένειάς του.

Όπως είπε ο ίδιος, η πρώτη σκέψη που του πέρασε από το μυαλό, ήταν ότι «τώρα έχουν πραγματοποιηθεί όλες μου οι επιθυμίες», οι οποίες είναι ένα σπίτι για τον ίδιο και τη σύζυγό του και δύο διαμερίσματα για τους δύο του γιους. Ωστόσο, παρά την τύχη του ο Γ/. Βαλαβάνης παραμένει προσγειωμένος και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει «κάθε μέρα στη δουλειά». Τα τελευταία 28 χρόνια εργάζεται στη Daimler, όπως παλαιότερα ο πατέρας του και τώρα ο μεγαλύτερος γιος του, ωστόσο η αγορά νέου αυτοκινήτου δεν είναι στις προτεραιότητές του.

Ο Γεώργιος Βαλαβάνης ξενιτεύτηκε το 1972 μαζί με την οικογένειά του με προορισμό τη Γερμανία και εγκαταστάθηκε στη Στουτγάρδη. Όσο για μια πιθανή επιστροφή στην Ελλάδα; Απαντά κατηγορηματικά όχι, προσθέτοντας “στην Ελλάδα θα πήγαινα μόνο για διακοπές”…
Πηγή: newmoney.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr