Από κόμμα αρχών σε κόμμα αρχηγικό – Αποφάσισε και διέταξε να ψηφίσουν ξανά

16 Οκτωβρίου 201620:48

Ψηφίσατε αντίθετα από την δική μου εισήγηση του είπε ο Πρωθυπουργός, και οι κατά τα άλλα δημοκρατικοί-προοδευτικοί σύνεδροι ως ένα καλό και υπάκουο κοπάδι ψήφισε ξανά αυτό που ήθελε ο τσομπάνος.

Έτσι μετά την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα εξουσίας, τώρα ολοκληρώθηκε και έγινε ένα αρχηγικό κόμμα όπου κανείς δεν θα πρέπει να τολμά να πηγαίνει κόντρα με τις επιθυμίες του αρχηγού.

Ποιες ήταν οι προτάσεις:

  • Εκ μέρους της ΚΕ, να μειωθούν τα μέλη της Επιτροπής σε 151 από 201, με ποσόστωση φύλου 1/3 και 25% ποσόστωση κυβερνητικών στελεχών (υπουργοί και αμειβόμενοι σε κυβερνητικές θέσεις και οργανισμούς).
  • Εκ μέρους των “αντιπολιτευόμενων” 53, με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τα μέλη της επιτροπής να παραμείνουν ως έχουν στα 201, με εκπρόσωπό τους να δηλώνει τον προβληματισμό του για την παράλληλη μείωση των θέσεων με την αύξηση του κυβερνητικού income λόγω της παραπάνω ποσόστωσης.
  • Εκ μέρους του στελέχους Άλκη Ρήγου (ένας αλλά μόνος), να μειωθούν τα μέλη σε 101.

Η ψηφοφορία ανέδειξε πρώτη την πρόταση της ΚΕ για μείωση των μελών της στις 151, όμως η βάση διαφώνησε στο κομμάτι της κυβερνητικής ποσόστωσης, ζητώντας σε αυτό το 25% να συμπεριλαμβάνονται και βουλευτές του κόμματος, ώστε να μπορούν να εκλέγονται στην ΚΕ περισσότερα κομματικά στελέχη. Μη γίνει δηλαδή περισσότερη δεξιά παρέκκλιση λόγω της εισχώρησης περισσότερων κυβερνητικών.

Η συνέχεια γνωστή, τους είπε ανόητους και ανυπάκουους και όλα μπήκαν στην θέση τους

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr