Από Δευτέρα τα φύλλα επίταξης

11 Μαΐου 201317:45

Την κανονική διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων διεμήνυσε η κυβέρνηση, αποφασίζοντας να επιστρατεύσει τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με επίδοση φύλλων πορείας από μεθαύριο Δευτέρα.

Τα φύλλα πορείας θα επιδοθούν σε 88.000 καθηγητές, μετά την απόφαση, το βράδυ της Παρασκευής, της ΟΛΜΕ για απεργία εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, σε μια διαδικασία που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε τρείς ημέρες.

Ωστόσο, οι καθηγητές φαίνεται ότι περίμεναν την επιστράτευσή τους, με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο να δηλώνει ότι την απόφαση για την απεργία στην πραγματικότητα την πυροδότησε το υπουργείο Παιδείας με την απαράδεκτη, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει, συμπεριφορά του, “τόσο γιατί κατέθεσε αυτό το πλαίσιο το αντιεκπαιδευτικό αυτή την χρονική περίοδο όσο και εξαιτίας της αδιαλλαξίας του” τόνισε σχετικά.

Σήμερα οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν άτυπη έκτακτη συνέλευση της ΟΛΜΕ, στην οποία εξετάστηκε και το ενδεχόμενο η ομοσπονδία να προχωρήσει σε προσφυγές στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Από τους καθηγητές γίνεται λόγος για την επιστράτευση ως παράνομη διαδικασία, ενώ ζητούν την απόσυρση του προεδρικού διατάγματος.

Ειδικότερα πάντως, η χθεσινή απόφαση της ΟΛΜΕ προβλέπει:

-για τη Δευτέρα 13/5 ενημερώσεις στους Συλλόγους Διδασκόντων όλων των σχολείων
-για την Τρίτη 14/5 σύγκληση ΓΣ των ΕΛΜΕ της χώρας
-για την Τετάρτη 15/5 σύγκληση ΓΣ των προέδρων της ΕΛΜΕ στην Αθήνα
-για την Παρασκευή 17/5 24ωρη απεργία
-για την Δευτέρα 20/5 έως και την Παρασκευή 24/5 πενθήμερη απεργία
-για την Πέμπτη 23/5 νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ
-για την Παρασκευή 24/5 επανεκτίμηση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Η απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία τις πρώτες έξι ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης, ενώ εκτός ΝΔ ετέθη ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Νίκος Παπαχρήστος.

Πηγή: MEGA

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr