Από 18.000 ιδιοκτησίες θα περάσει ο αγωγός ΤΑP.

29 Σεπτεμβρίου 201312:28

Από 18.000 ιδιοκτησίες θα περάσει ο αγωγός ΤΑP στην Ελλάδα. Οι χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα χρειαστεί να έρθουν σε συμφωνία με τη διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού Trans Adriatic Pipeline (ΤΑΡ), προκειμένου το έργο να περάσει από τα χωράφια τους, με βάση τους πρώτους υπολογισμούς της κοινοπραξίας.

Την περίοδο αυτή βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες για τον καθορισμό των αποζημιώσεων ανά είδος καλλιέργειας, καθώς και έρευνα για να προσδιοριστούν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες, να καθοριστούν επακριβώς τα όρια των ιδιοκτησιών τους, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, δηλαδή να ξεκινήσουν επαφές με καθέναν από τους εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες.

Το σκεπτικό είναι ότι η κοινοπραξία θα υποβάλει προσφορά στον ιδιοκτήτη για να περάσει ο αγωγός από το χωράφι του, αποζημιώνοντάς τον για την καλλιέργεια (εφόσον διαθέτει) και καταβάλλοντάς του ένα ενοίκιο για να της παραχωρήσει δουλεία διόδου. Διαφορετικά, εφόσον δηλαδή τα δύο μέρη δεν τα βρουν, θα προχωρά η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.
Πηγή: zougla.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr