Απίστευτο: Ο Δήμος Τοπείρου είχε ήδη παραχωρήσει το ΧΥΤΑ και το ανγοούσε. Θετικά είχε ψηφίσει ο Μίχογλου !

8 Δεκεμβρίου 201412:58

Απίστευτο είναι το γεγονός που αποκαλύπτεται για την ύπαρξη απόφασης του Δήμου Τοπείρου , από το Μάρτιο, η οποία παρατείνει την παραχώρηση του ΧΥΤΑ, που βρίσκεται στα όριά του, το Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ξάνθης για 7 χρόνια !

topeiros apofasi 2Όπως αποκαλύπτεται στην xanthinews, στις 28-03-14 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση του ΧΥΤΑ στο Σύνδεσμο Διαχείρισης για 7 χρόνια, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται “να υλοποιηθεί το Σχέδιο Διευθέτησης και συμπλήρωσης υποδομών ” και να χρηματοδοτηθεί, σύμφωνα με τη σχετική έγκριση.  Μάλιστα συμπληρώνεται ότι ο “Ο ΧΥΤΑ παραχωρείται χωρίς κανένα όρο». Η απόφαση που υπερψηφίστηκε από όλη την τότε αντιπολίτευση και το σημερινό Δήμαρχο Θωμά Μίχογλου !

Αρνούνταν να παραχωρήσει το ΧΥΤΑ ενώ το είχε ήδη ψηφίσει ο Δήμαρχος !

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι εδώ και μήνες ο Δήμος Τοπείρου αλλά και όλη τη τοπική πολιτική ηγεσία ασχολείται με τις αξιώσεις του Δημάρχου Τοπείρου για παροχή αντισταθμιστικών οφελών για να παραχωρήσει το ΧΥΤΑ, ενώ ο αυτό έχει ήδη γίνει από το Δήμο Τοπείρου, και μάλιστα με τη δική του ψήφο !

topeiros apofasi 4Η υπόθεση απασχόλησε δύο διαδοχικά δημοτικά συμβούλια στον Τόπειρο, με την τελευταία απόφαση να θέτει όρο την παροχή αντισταθμιστικών οφελών ύψους 450.000 ευρώ (κάτι που δεν επρόκειτο να γίνει αποδεκτό φυσικά), έφτασε μέχρι και σε συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος μεταξύ των εμπλεκομένων ενώ στο πρόσφατο Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης για το θέμα αυτό, ο Δήμος Τοπείρου αμέλησε να στείλει την επίμαχη απόφασή του !’

Ο Δήμος αποφάσισε δύο φορές με διαφορετικό τρόπο για το ίδιο θέμα !

Κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η ύπαρξη της συγκεκριμένης απόφασης ούτε ανακλήθηκε, ούτε τροποποιήθηκε ως προς του όρους, από τη νέα δημοτική αρχή και άρα ισχύει, καθιστώντας ανενεργή την πρόσφατη απόφαση και γελοιποιώντας όλη τη διαδικασία των τελευταίων μηνών !

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr