Απίστευτο και όμως ελληνικό: Δωρεάν διακοπές με… εργασία για γιατρούς από το υπουργείο Υγείας!

26 Αυγούστου 201315:00

Εν μέσω κρίσης φαίνεται ότι τα στελέχη του υπουργείου Υγείας εφευρίσκουν διάφορους τρόπους για να καλύψουν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό ιδιαίτερα στην περιφέρεια και τα νησιά. Τι σκαρφίστηκαν αυτή τη φορά…

Είσαι γιατρός, θέλεις διακοπές μέσα στον Αύγουστο και δεν έχεις λεφτά; Το υπουργείο Υγείας έχει τη λύση. Δωρεάν φιλοξενία σε μικρές υγειονομικές μονάδες, Κέντρα Υγείας ή μικρά ιατρεία, δωρεάν σίτιση και όλα τα απαραίτητα αλλά με μία προϋπόθεση: θα εργασθείς εθελοντικά!

Η απίστευτη πρόταση έρχεται δια χειρός υπουργείου Υγείας και φέρει την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα ενώ απεκαλύφθη από τον Σύλλογο των Ειδικευομένων Γιατρών του Ευαγγελισμού.
Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου Υγείας που παρουσίασε ο Σύλλογος, το υπουργείο δηλώνει διατεθειμένο να παράσχει δωρεάν διακοπές σε όσους το επιθυμούν αρκεί να καλύψουν υγειονομικά τις γύρω περιοχές.

Ειδικότερα στο έγγραφο που φέρει μάλλον λίγο …καθυστερημένη ημερομηνία για προετοιμασία καλοκαιρινών διακοπών (7 Αυγούστου), αναφέρεται: «Για τις περιόδους των διακοπών, παρακαλείσθε να ενημερώσετε το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ ότι θα μπορούν να φιλοξενηθούν, εάν το επιθυμούν, για τις ολιγοήμερες διακοπές τους σε μερικά τμήματα της χώρας που διαθέτουν περιφερειακά ιατρεία, Κέντρα Υγείας, ή μικρά νοσοκομεία, δωρεάν και με δαπάνη των τοπικών αρχών της αυτοδιοίκησης ενώ παράλληλα θα μπορούν να καλύπτουν με εύλογη απασχόληση τη γύρω περιοχή (ιδίως σε έκτακτα περιστατικά)».

Η …έμπνευση των στελεχών του υπουργείου Υγείας για δωρεάν διακοπές με αντάλλαγμα ιατρική εργασία, έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στον ιατρικό κόσμο ενώ κάνει το γύρω του διαδικτύου και των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Το έγγραφο του υπουργείου Υγείας

EGGRA(1)

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου από iatropedia.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr