Απειλές της Β. Κορέας για επίθεση με πυραύλους κατά των ΗΠΑ

29 Μαρτίου 201312:26

Αυξημένη δραστηριότητα, όπως μετακινήσεις οχημάτων και στρατευμάτων στις μονάδες πυραύλων της Βόρειας Κορέας, παρατηρήθηκε από το στρατό της Νότιας Κορέας, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης διέταξε τις μονάδες πυραύλων της χώρας να βρίσκονται σε επιφυλακή για επίθεση κατά των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα και τον Ειρηνικό, ως απάντηση στις εκπαιδευτικές πτήσεις «αόρατων» βομβαρδιστικών αεροπλάνων B-2 πάνω από τη κορεατική χερσόνησο.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, ανέφερε ότι ο Κιμ έδωσε την εντολή κατά τη διάρκεια μεταμεσονύχτιας συνεδρίασης που είχε με αξιωματούχους του στρατού και «έκρινε ότι έχει έρθει η ώρα να «ξεκαθαριστούν οι λογαριασμοί» με τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές ενόψει της κατάστασης που επικρατεί.

«Υπέγραψε τελικά το σχέδιο για την τεχνική προετοιμασία των στρατηγικών πυραύλων και έδωσε την εντολή να βρίσκονται σε επιφυλακή έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά των αμερικανικών βάσεων στον Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένης της Χαβάης και του Γκουάμ καθώς επίσης και εκείνες που βρίσκονται στη Νότια Κορέα», αναφέρει σε τηλεγράφημα το πρακτορείο Reuters.

Η Πιονγκγιάνγκ είχε ήδη απειλήσει την Τρίτη τις ΗΠΑ με πλήγματα εναντίον των βάσεών τους στον Ειρηνικό ή του εδάφους τους. Η ανακοίνωση, η οποία είχε αναμεταδοθεί από το KCNA, προερχόταν από τη διοίκηση του στρατού. Αυτή τη φορά προέρχεται από τον ηγέτη της χώρας.

Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι παρατηρητές εκτιμούν ότι η Βόρεια Κορέα δεν διαθέτει τεχνολογία που να της επιτρέπει να εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον τόσο μακρινών στόχων.

Χθες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως δύο «αόρατα» βομβαρδιστικά B-2 είχαν πετάξει πάνω από τη Νότια Κορέα στη διάρκεια εκπαιδευτικών αποστολών και υπογράμμισαν επίσης την αμερικανική δέσμευση στο πλευρό της συμμάχου τους, της Νότιας Κορέας, σ’ αυτή την περίοδο των αυξημένων εντάσεων στη χερσόνησο. Στο πλαίσιο των ασκήσεων, τα B-2 έριξαν «αδρανή πυρομαχικά» σε πεδίο βολής κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ σε δηλώσεις του χθες, τόνισε ότι για μια ακόμη φορά πως η Ουάσινγκτον είναι «έτοιμη να αντιμετωπίζει κάθε ενδεχόμενο» από τη Βόρεια Κορέα.
Σημειώνεται ότι η Ουάσινγκτον σπάνια ανακοινώνει δημοσίως τις εκπαιδευτικές πτήσεις των B-2, ενός φοβερού όπλου που επινοήθηκε για ειδικές αποστολές στρατηγικών βομβαρδισμών από μεγάλο ύψος (ως 15.000 μέτρα) πίσω από τις γραμμές του αντιπάλου. Τα αεροπλάνα αυτά θεωρούνται αόρατα από τα ραντάρ, πετούν περίπου με την ταχύτητα του ήχου και μπορούν να μεταφέρουν ως 18 τόνους συμβατικών ή πυρηνικών όπλων, μεταξύ των οποίων 16 βόμβες των 900 κιλών που καθοδηγούνται από δορυφόρο ή οκτώ τρομερές GBU-37 αντιμπούνκερ.
ert.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr