Απεργούν αύριο προειδοποιητικά οι λογιστές στην Ξάνθη

22 Απριλίου 202111:16

Σε συνέχεια του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Χανίων και την πρόσκληση που απηύθυνε σε όλους τους συλλόγους λογιστών της χώρας, η Ένωση Φοροτεχνικών-Λογιστών Ελ. Επαγγελματιών Ξάνθης καλεί σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, αύριο Παρασκευή  23 Απριλίου 2021 τα μέλη της, με βασικά και δικαιολογημένα αιτήματα προς την διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα, οι λογιστές της Ξάνθης ζητούν:

Α. Παράταση της εφαρμογής των ηλεκτρονικών βιβλίων για όλο το 2021 και εφαρμογή τους μόνο σε πιλοτική βάση για το τρέχον έτος, στο σκέλος των εσόδων αποκλειστικά και  σε συνδυασμό με την θέσπιση σοβαρών κινήτρων και  παράλληλη επιδότηση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής.

Β. Κατοχύρωση της αποκλειστικής αρμοδιότητας του Λογιστή-Φοροτεχνικού κατόχου άδειας ασκήσεως ΟΕΕ,  για την ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων από μηδενική βάση εσόδων και τον χαρακτηρισμό των οικονομικών πράξεων με νομοθετική διάταξη καθώς και όλων των λοιπών δηλωτικών υποχρεώσεων.

Γ. Κατοχύρωση του δικαιώματος ασθενείας  και της δυνατότητας παράτασης των φορολογικών υποχρεώσεων των  πελατών  του εξουσιοδοτημένου Λογιστή-Φοροτεχνικού για το διάστημα ασθενείας.  

Δ. Υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας τουλάχιστον  μέχρι 30/09/2021 και την δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων χωρίς πρόστιμο  μέχρι  31/12/2021  μόνο για όσες δηλώσεις υποβάλλονται μέσω εξουσιοδοτημένου Λογιστή – Φοροτεχνικού.

Μάλιστα, το ΔΣ της  Ένωσης Φοροτεχνικών-Λογιστών Ελ.Επαγγελματιών Ξάνθης θα μεταβεί αύριο στην ΔΟΥ Ξάνθης όπου και θα επιδώσει στον Διευθυντή της τα παραπάνω αιτήματα, ενώ το ίδιο θα πράξει και με τους βουλευτές του Νομού.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr