Απεργία σε ταξί και τρένα χτύπησε τις ευρωπαϊκές πόλεις

11 Ιουνίου 201415:30

Οι συγκοινωνίες σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν διαταραχθεί από αδελφοποιημένες απεργίες, που επηρεάζουν τα ταξί και τα δρομολόγια των τρένων.

Τα δύο τρίτα των τρένων που δεν λειτουργούσαν σε ορισμένες περιοχές της Γαλλίας λόγω της απεργίας κατά των μεταρρυθμίσεων και τα ταξί μπλόκαραν την κυκλοφορία γύρω από ορισμένα αεροδρόμια.

Οι οδηγοί των ταξί διαμαρτύρονται για αυτό που θεωρούν ως έλλειψη ρύθμισης των αναγκαστικών Uber υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Μια διαμαρτυρία ξεκίνησε στη Μαδρίτη νωρίς την Τετάρτη και η ίδια διαμαρτυρία ήταν να πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, το Μιλάνο και άλλες πόλεις.

Οι μεγαλύτερες ενώσεις ταξί στην ισπανική πρωτεύουσα ζητήσανε από τους οδηγούς τους να τηρούν 24ωρη διακοπή έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης. Περισσότεροι από 15.000 οχήματα έχουν λάβει άδεια λειτουργίας στη Μαδρίτη, ισπανικά μέσα ενημέρωσης λένε.

Πλατεία Τραφάλγκαρ

Η διαμαρτυρία του Λονδίνου ήταν να ξεκινήσει στην πλατεία Trafalgar στις 14:00, με τους οδηγούς ταξί να υποστηρίζουν ότι η Uber mobile app, η οποία προέρχεται από τις ΗΠΑ,ισοδυναμεί με ταξίμετρο, το οποίο μόνο μαύρα ταξί έχουν το νομικό δικαίωμα να χρησιμοποιούν στο Λονδίνο.

Μέχρι 12.000 οδηγοί αναμένεται να λάβουν μέρος στη διαμαρτυρία.

Η Αστυνομία Metropolitan δήλωσε ότι είχαν επιβληθεί όροι σε διαδηλωτές, αφότου απέτυχαν να συναντηθούν με στελέχη για να συζητήσουν τα σχέδιά τους.

Στο Μιλάνο, στη βόρεια Ιταλία, η διαμαρτυρία που γίνεται από την Τετάρτη δεν αναμένεται να είναι σε παρόμοια κλίμακα, όπως και αλλού, μόνο μποϊκοτάζ αναμένεται σε σημαντικά μνημεία, όπως σιδηροδρομικούς σταθμούς και πλατείες.

Διαμαρτυρίες επίσης λαμβάνουν χώρα σε διάφορες γερμανικές πόλεις, όπως το Βερολίνο και το Αμβούργο.

Αλλά το χειρότερο της διακοπής ήταν στο Παρίσι, όπου οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες έχουν επίσης πληγεί από την απεργιακή κινητοποίηση.

Μόνο ένας στα τρία τρένα λειτουργούσαν στην περιοχή του Παρισιού, αν και οι υπηρεσίες Eurostar δεν επηρεάστηκαν.

Τα συνδικάτα αντιτίθεται στα σχέδια για συγχώνευση του φορέα εκμετάλλευσης του σιδηροδρομικού δικτύου με την εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF. Η εταιρεία είπε ότι περίπου το 28% του προσωπικού των σιδηροδρομικών έχει μειωθεί.

Οι εργαζόμενοι επίσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρατείνουν την απεργία μέχρι Πέμπτη. Αρκετές περιοχές έχουν ψηφίσει για να συνεχιστεί η διακοπή, γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν.

Πηγή: www.bbc.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr