Απελευθέρωση αργυροπελεκάνου στο Πόρτο Λάγος από το Φορέα Διαχείρισης

11 Μαρτίου 201419:38

Ένας αργυροπελεκάνος (Pelecanus crispus) απελευθερώθηκε στην λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγους από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας.

Ο συγκεκριμένος Αργυροπελεκάνος είχε βρεθεί εμφανώς αδύναμος στο χώρο του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας «Ο Άγιος Νικόλαος».Οι δασοφύλακες Δημήτριος Χατζηπαναγιώτου και Αρχοντής Ράνος του Δασαρχείου Ξάνθης που βρίσκονταν στην περιοχή, συνεργαζόμενοι με τον ανάδοχο του Φορέα Διαχείρισης για το έργο «Εκτίμηση των επιπτώσεων της αύξησης του πληθυσμού των κορμοράνων (Phalacrocorax carbo) στην ιχθυοπανίδα των λιμνοθαλασσών του Εθνικού Πάρκου» μόλις αντιλήφθηκαν το εξασθενημένο ζώο επικοινώνησαν μαζί μας.  Άμεσα οι υπάλληλοι του Φ.Δ. έσπευσαν στην περιοχή για να το συλλέξουν και στη συνέχεια στάλθηκε στο σωματείο «Δράση για την Άγρια Ζωή».

EPAMATH APELEYTHEROSIΜετά από τις απαραίτητες εξετάσεις που έγιναν διαγνώστηκε η παρουσία παρασίτων. Αφού του παρασχέθηκε η κατάλληλη αγωγή και μετά από παραμονή 20 ημερών στις εγκαταστάσεις της «Δράσης για την Άγρια Ζωή», με χαρά διαπιστώθηκε η αποκατάσταση της υγείας του.

Έτσι ο Αργυροπελεκάνος την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον, στη λιμνοθάλασσα του Πόρτου Λάγους, στα πλαίσια μια λιτής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το προσωπικό του ΦΔ. Ο πελεκάνος, λίγο μουδιασμένος στην αρχή, εναρμονίστηκε πολύ γρήγορα στο περιβάλλον και δειλά-δειλά πέταξε προσεγγίζοντας τους άλλους πελεκάνους που βρίσκονταν στην περιοχή.
EPAMATH APELEYTHEROSI RELEKANU 28.2.2014 (20) EPAMATH APELEYTHEROSI RELEKANU 28.2.2014 (18)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr