ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ τμημάτων αιγιαλού σε επιχειρήσεις των Αβδήρων προτείνει η διοίκηση του Δήμου

30 Μαρτίου 202108:44

Σε στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός των γεωγραφικών ορίων του δήμου Αβδήρων προτίθεται να προχωρήσει η διοίκηση του Δήμου, όπως αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συνεδριάσει ψηφιακά αύριο στις 6:30 το απόγευμα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο Δήμαρχος Αβδήρων θα προτείνει την λήψη μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρήσεων που πλήτονται από τα έκτακτα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού  (βλ. παρακάτω θέμα 4) ενώ το αμέσως επόμενο θέμα στην ατζέντα της συνεδρίασης, θα φέρει σε συζήτηση το θέμα της απευθείας παραχώρησης τμημάτων του αιγιαλού του δήμου σε επιχειρήσεις που έχουν την έδρα του εντός των ορίων του για την ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλωστρών. Η διαδικασία προβλέπεται να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρέσεις του νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις αλλά και κάθε νομική προσαρμογή με αφορμή την διαχείριση του Covid-19 και τις επιπτώσεις του στην οικονομία και την κοινωνία. Για τις επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλωστρών, αλλά δεν έχουν την έδρα τους στον δήμο Αβδήρων, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, όπως και θα παρουσιαστεί στο θέμα 6 της συνεδρίασης.

Αναλυτικά η θεματολογία του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων είναι : 

1 Τροποποίηση Σχεδίου στο Ο.Τ. 19 (Πράσινο) και στο Ο.Τ. 20 του οικισμού Μάνδρας Δήμου Αβδήρων (εισηγητής: Χωλίδης Στυλιανός, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών)

2 Έγκριση υλοποίησης της υπ’ αριθμ. (ζ) κορυφής του εγκεκριμένου ορίου οικισμού Σελέρου Δήμου Αβδήρων (εισηγητής: Χωλίδης Στυλιανός, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών)

3 Λήψη μέτρων για την ανακούφιση επιχειρήσεων που πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού covid-19 (εισηγητής: Δήμαρχος)

4 Έγκριση απευθείας παραχώρησης τμημάτων αιγιαλού σε όμορες επιχειρήσεις για την ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλώστρων (εισηγητής: Μαυρομάτης Δημήτριος, Νομικός Σύμβουλος του Δήμου)

5 Έγκριση παραχώρησης τμημάτων αιγιαλού με δημοπρασία για την ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλώστρων (εισηγητής: Μαυρομάτης Δημήτριος, Νομικός Σύμβουλος του Δήμου)

6 Έγκριση παραχώρησης τμήματος δημοτικής έκτασης με δημοπρασία για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων της ΚΥΑ 47458 ΕΞ 2020 «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών (ΦΕΚ 1864/Β/15-5-2020) (εισηγητής: Μαυρομάτης Δημήτριος, Νομικός Σύμβουλος του Δήμου)

7 Εξέταση αιτήματος διαγραφής από θέση στην λαϊκή αγορά ΓΕΝΙΣΕΑΣ και επικαιροποίηση πίνακα θέσεων (εισηγήτρια: Χατζηδημητρίου Ειρήνη – Χρυσοβαλάντω, Αντιδήμαρχος)

8 Εξέταση αιτήματος διαγραφής από θέση στην λαϊκή αγορά ΑΒΔΗΡΩΝ και επικαιροποίηση πίνακα θέσεων (εισηγήτρια: Χατζηδημητρίου Ειρήνη – Χρυσοβαλάντω, Αντιδήμαρχος)

9 Ακύρωση άδειας άσκησης πλανόδιου εμπορίου (εισηγήτρια: Χατζηδημητρίου Ειρήνη – Χρυσοβαλάντω, Αντιδήμαρχος)

10 Εκδήλωση ενδιαφέροντος του Δήμου Αβδήρων για την αγορά εκποιούμενου ακινήτου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γκιώνας – Ορισμός μελών επιτροπής εκτίμησης της παρ. 5 του άρθρου 189 Ν. 3463/06 (εισηγητής: Δήμαρχος)

11 Εκμίσθωση αγροτικής δημοτικής έκτασης 88 στρ. στο αγρόκτημα Αβδήρων και ορισμός τριμελούς επιτροπής του άρθρου 1 του ΠΔ 270/81 για τη διενέργεια της δημοπρασίας (εισηγητής: Δήμαρχος)

12 Έγκριση εκμίσθωσης κτιρίου (πρώην Κοινοτικό Κατάστημα) στον Οικισμό Πηγάδια του Δήμου Αβδήρων (εισηγητής: Δήμαρχος)

13 Έγκριση 3ης τροποποίησης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Αβδήρων οικονομικού έτους 2021 (εισηγήτρια: Τσάκου Αρχοντία, Προϊσταμένη Τμήματος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών)

14 Καθορισμός ειδικότητας και ορισμός των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, πρόσληψης προσωπικού (2) δύο ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οχτώ (8) μηνών με κάλυψη δαπάνης από Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους (εισηγήτρια: Χατζηδημητρίου Ειρήνη – Χρυσοβαλάντω, Αντιδήμαρχος)

15 Έγκριση δαπανών για επεκτάσεις ΦΟΠ σε οικισμούς του Δήμου (εισηγητής: Τσόγκας Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος)

16 Ορισμός εκπροσώπων στην Επιτροπή Μαθητικών Κατασκηνώσεων και Φιλοξενίας της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης (εισηγητής: Δήμαρχος)

17 Ορισμός εκπροσώπων για τη Συγκρότηση της Επιτροπής του άρθρου 35 του Γενικού Κανονισμού Λιμένων αριθ. 20 (ΦΕΚ 444 Β/26-04-2019) (εισηγητής: Δήμαρχος)

18 Ορισμός εκπροσώπων για την εκπροσώπηση του Δήμου Αβδήρων στο ΔΣ της “ΑΣ ΑΛΦΙΤΟΠΩΛΙΣ” για τη λύση και εκκαθάριση της (εισηγητής: Δήμαρχος)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr