Απάντηση του Δημάρχου Μύκης στον Χατζηγκενέ Ιρφάν

11 Οκτωβρίου 201916:18

Σε απάντηση της από 09.10.2019 καταγγελίας του Περιφερειακού Συμβούλου της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Χατζηγκενέ Ιρφάν, με θέμα «Επιδημία Γαστρεντερίτιδας στον Εχίνο» σας γνωρίζουμε, σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψιν μας, τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς κοινοποιήσαμε το σχετικό έγγραφο, στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Εχίνου με το υπ’ αριθ. Πρωτ. 7053/09-10-2019 έγγραφο μας και ζητήσαμε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα καταγγελλόμενα. Στην απάντηση του το Κέντρο Υγείας Εχίνου με το υπ’ αριθ. Πρωτ. 830/10-10-2019 έγγραφο του αναφέρει ότι:

  1. Εξετάστηκαν, στις 03-10-2019 37 άτομα, στις 04-10-2019 24 άτομα και στις 05-10-2019 17 άτομα και συνολικά εντός αυτών των τριών ημερών 78 ασθενείς. Εκ των οποίων με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας αντιμετωπίστηκαν μόνο σε 21 άτομα, εκ των οποίων τα 17 από τον Εχίνο.
  2. Δεν διαπιστώθηκε σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις ότι η γαστρεντερίτιδα προέρχεται από πόσιμο νερό.
  3. Δεν έγινε καμία διακομιδή ή παραπομπή παιδιού στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, λόγω συμπτωμάτων γαστρεντερίτιδας.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ο οικισμός του Εχίνου έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό μέσω του δημοτικού δικτύου υδροδότησης και δεν τροφοδοτείται από πηγές άλλων περιοχών με μεταφορά βυτιοφόρου οχήματος. Η μεταφορά με βυτιοφόρο μπορεί να συμβεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει το φαινόμενο της λειψυδρίας. Κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα από 3 έως 5 Οκτωβρίου δεν έχει γίνει καμία μεταφορά νερού με βυτιοφόρο.

Συνεπώς, δεν υπήρξαν περισσότεροι από 100 κάτοικοι προσβεβλημένοι από τον ιό της γαστρεντερίτιδας που να έχουν επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Εχίνου κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 5 Οκτωβρίου, δεν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο κρατικό Νοσοκομείο της Ξάνθης κανένα παιδί με το σύμπτωμα της γαστρεντερίτιδας, δεν έχει μεταφερθεί κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα νερό με βυτιοφόρο στον οικισμό του Εχίνου ούτε οι περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας που διαπιστώθηκαν προέρχονταν από το πόσιμο νερό όπως αυθαίρετα, ψευδώς και άστοχα είχε καταγγελθεί από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Χατζηγκενέ Ιρφάν σπέρνοντας τον πανικό χωρίς λόγο.

Ο Δήμαρχος Μύκης

Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr