Απάντηση Κέντρου Πολιτισμού για τη συναυλία Παπακωνσταντίνου : “Φταίνε αυτοί που έδιωξαν τις επιχειρήσεις στη Βουλγαρία” !

14 Ιανουαρίου 201615:50

 Την άποψη ότι απαντήσεις για την εμπλοκή της Βουλγαρικής Εταιρίας στη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Ξάνθη πρέπει να δώσουν «αυτοί που εξανάγκασαν τους τελευταίους μήνες 65.000 ελληνικές επιχειρήσεις να μετακομίσουν στην γειτονική Βουλγαρία» διατυπώνει το Κέντρο Πολιτισμού, σε ανακοίνωσή του για την πολύκροτη υπόθεση !

Η απάντηση, που αναφέρει ότι η βουλγάρικη εταιρία προσέγγισε το Δήμο, ως ενδιάμεσος,  δεν περιέχει καμία εξήγηση για το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της βουλγαρικής εταιρίας είναι επίσης και ιδιοκτήτης ελληνικής που συμβλήθηκε ταυτόχρονα με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης για άλλες δύο συναυλίες αντίστοιχου κόστους και είναι ο ίδιος υπογράφει και τις δύο συμβάσεις. Μάλιστα, δικαιολογεί το διπλασιασμό του κόστους κατά την τιμολόγηση σε αιτιολογίες όπως “διοικητικό κόστος συναυλίας” και “προπαρασκευή του προγράμματος”, τα “αναλώσιμα” !

Πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Ελληνοβουλγαρικού Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου Χ. Καζαντζή, οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία είναι 15.000 εκ των οποίων οι μισές έχουν μεταναστεύσει από το 2010 μέχρι σήμερα. 

Η απάντηση του Κέντρου Πολιτισμού:

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Γιορτών Παλαιάς Πόλης στην Ξάνθη, το Κέντρο Πολιτισμού ( Κ.Π.) δέχθηκε δεκάδες αιτήματα από καλλιτεχνικά γραφεία για την συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών στις παραπάνω εκδηλώσεις.

Ένα από τα αιτήματα αυτά ήταν από την εταιρεία The Brain Co Southeast Europe Ltd η οποία μας πρότεινε μια σειρά από καλλιτέχνες ένας εξ αυτών ήταν το καλλιτεχνικό σχήμα του Βασίλη Παπακωσταντίνου. Το Κ.Π. έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ήρθε σε επαφή με την συγκεκριμένη εταιρεία προκειμένου να διευκρινιστούν οι όροι μιας πιθανής συνεργασίας.

Στις 17 Ιουνίου 2015 με εισήγηση του αρμόδιου τμήματος του Κ.Π. εγκρίθηκε το πρόγραμμα των Γιορτών Παλαιάς Πόλης της Ξάνθης οπότε παράλληλα και η συνεργασία με την παραπάνω εταιρεία για την πραγματοποίηση μιας συναυλίας με το καλλιτεχνικό σχήμα του Βασίλη Παπακωσταντίνου το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια περίπου μια ημέρα μετά.

Στις 20 Αυγούστου 2015 υπογράφηκε και κατατέθηκε στην αρμόδια εφορία το συμφωνητικό μεταξύ του Κ.Π. και της εταιρείας όπου καθορίζονται οι όροι της συγκεκριμένης συμφωνίας και το κόστος της συγκεκριμένης συναυλίας. Το ποσό ανερχόταν στα 16.500 χιλ. ευρώ (άρθρο 3.1, συμφωνητικού), συμπεριλαμβανομένων όλων των νόμιμων φόρων που διέπουν τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Στο ποσό αυτό σύμφωνα με το συμφωνητικό (άρθρο 3.1.2) περιλαμβάνεται η προπαρασκευή του προγράμματος από τον ανάδοχο, η αμοιβή του καλλιτεχνικού σχήματος (άρθρο 3.1.3.) η εργολαβική αμοιβή, το διοικητικό κόστος, τα αναλώσιμα καθώς και τα μεταφορικά έξοδα και η διαμονή και η διατροφή του σχήματος και των συνεργατών τους.

Με πρωτοβουλία των υπηρεσιών του Κ.Π. κάτι που το συμπεριλάβαμε και στο συμφωνητικό (άρθρο 3.4) ενημερώσαμε την εφορία και ζητήσαμε δήλωση Αποφυγής διπλής φορολογίας πριν την έναρξη της εμφάνισης και την αντίστοιχη τιμολόγηση.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης το χρηματικό ένταλμα πληρωμής κατατέθηκε για έλεγχο νομιμότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και εγκρίθηκε προς πληρωμή στις 15-10-2015. Η πληρωμή θα γινόταν με τραπεζική συναλλαγή και, λόγω επιβολής των capital controls, η τράπεζα ήταν υποχρεωμένη να ζητήσει έγκριση από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών, όπως και έγινε, ώστε να ολοκληρωθεί η τραπεζική συναλλαγή (9-11-2015). Όλα τα παραπάνω στοιχεία βρίσκονται στην υπηρεσία και είναι στην διάθεση οποιουδήποτε τα αναζητήσει.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι υπηρεσίες του Κ.Π. έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τηρήθηκαν κατά γράμμα όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Το θέμα περί ηθικής είναι κάτι που σίγουρα έχει πολλές πτυχές και δεν θα μπορούσε το Κ.Π. να απαντήσει αλλά ίσως είναι καλύτερα να απαντήσουν αυτοί που εξανάγκασαν τους τελευταίους μήνες 65.000 ελληνικές επιχειρήσεις να μετακομίσουν στην γειτονική Βουλγαρία” αναφέρεται:

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr