Απαγόρευση απόπλου σε πλοίο της γραμμής Θάσου – Προσάραξη φορτηγίδας στην Καβάλα

5 Δεκεμβρίου 201413:15

Μια πλωτή ρυμουλκούμενη φορτηγίδα προσάραξε στην Ακτή Ραψάνης στην Καβάλα, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Καβάλας εντόπισαν το «ΜΑΚΕΔΩΝ Ι» το οποίο βρισκόταν 20 μέτρα από την ακτή και απασχολούνταν στο έργο “Προστασία και Διαμόρφωση ακτής Ραψάνης”, να έχει προσαράξει σε αβαθή λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ μετά από αυτοψία ιδιωτικού καταδυτικού συνεργείου στα ύφλα της φορτηγίδας, διαπιστώθηκε εισροή υδάτων από διάφορες σχισμές.

Από τη Λιμενική Αρχή Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, τέθηκαν σε ετοιμότητα προληπτικά, υλικά και μέσα απορρύπανσης.

Απαγόρευση απόπλου για το ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ λόγω βλάβης

Παράλληλα, όμως, από το Λιμεναρχείο της Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του φέρυ μποτ ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ, το οποίο πραγματοποιεί τα δρομολογία της Θάσου προς Κεραμωτή και Καβάλα.

Επιθεωρήθηκε από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, διαπιστώθηκε βλάβη στο υδραυλικό σύστημα καταπέλτη ενώ διενεργείται προανάκριση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr