Αόριστη παράταση για τις νέες συμβάσεις στην “Ειδική Αγωγή”-Η νίκη της λογικής και των γονέων που επιμένουν για τα παιδιά τους!

6 Απριλίου 201711:35

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο ΕΟΠΥΥ με έγγραφο που αναρτήθηκε στην “Διαύγεια” αναστέλλει επ’ αόριστον την διαδικασία υπογραφής συμβάσεων στην Ειδική Αγωγή, με την ανάκληση της απόφασης του Φεβρουαρίου σχετικά με την παροχή της αρμοδιότητας για υπογραφή κατηγοριών συμβάσεων στον Αντιπρόεδρο του οργανισμού κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλο.

Ως λόγος για την ανάκληση των αρμοδιοτήτων αναφέρονται τα τεχνικά προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί στο σύστημα ελέγχου των δαπανών για θεραπείες “Ειδικής Αγωγής” για τους ασφαλισμένους.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό έγγραφό  ΩΩΖ9ΟΞ7Μ-ΧΧ6

Σε μία παράλληλη θετική εξέλιξη άρχισαν κάποιες καταβολές αποζημιώσεων για την Ειδική Αγωγή οι οποίες και θα συνεχίσουν σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε από Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων. Εθελοντές εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ με υπερωριακή άμισθη απογευματινή εργασία ανέλαβαν υπηρεσία από χθες και κάνουν μια προσπάθεια να προσχωρήσουν οι πληρωμές.

Σε τηλεφωνική συνομιλία, που είχε νωρίτερα το Σωματείο ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ με το λογιστήριο του ΕΟΠΥΥ, τους ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία κοινή για ολόκληρη την Επικράτεια.

Κάποιες περιφερειακές διευθύνσεις του ΙΚΑ είχαν δώσει γρήγορα τα παραστατικά στον ΕΟΠΥΥ και είχαν εκκαθαριστεί πριν την μαζική μεταφορά δεδομένων και θα προχωρήσουν πιο γρήγορα. Κάποιοι φάκελοι είναι πλήρεις και δεν θα χρειαστούν περεταίρω έλεγχο (γνωρίζαμε ήδη ότι φάκελοι που μεταφέρθηκαν από το ΙΚΑ είχαν ελλείψεις και έχουμε αναφερθεί σε αυτές και πως τις συμπληρώνουμε το προηγούμενο διάστημα) . Εάν ο παραλήπτης έχει όλα τα παραπάνω αλλά είναι ο λογαριασμός του σε άλλη τράπεζα από αυτήν του ΕΟΠΥΥ θα δει την κατάθεση σε 3 με 4 ημέρες. Όμως όλοι δουλεύουν για να προχωρήσουν οι εκκαθαρίσεις άμεσα.

Επίσης σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν εκπρόσωποι του ίδιου σωματείου  με τον υπεύθυνο σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ ενημέρωθηκαν  ότι η προθεσμία καταβολής στα υπ/τα ΙΚΑ έχει τελειώσει στις 31/3. Οι καταθέσεις των δικαιολογητικών από εδώ και στο εξής θα γίνονται ΜΟΝΟ στα υποκ/τα του ΕΟΠΥΥ σε ολόκληρη την Ελλάδα. Επίσης έχει δοθεί προτεραιότητα στην Εδική Αγωγή και απαλλαγή των εργαζομένων των παροχών από άλλες υποχρεώσεις έτσι ώστε να ασχοληθούν με την εκκαθαρίσεις των Ειδικών Θεραπειών.

Καταβάλλουν ΟΛΟΙ φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του μηχανισμού των αποζημιώσεων!

Αναμένοντας τις εξελίξεις , οι γονείς συνεχίζουν τον Αγώνα τους !

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr