Αντόνιο Μπαντέρας: Από τους καλύτερους κινηματογραφικούς πρωταγωνιστές της γενιάς του

30 Σεπτεμβρίου 201915:45

Από τις πρώτες του ταινίες με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ έως τα κινηματογραφικά έργα “ Desperado”, “ Shrek 2” και “ Spy Kids”, ο Ισπανός ηθοποιός ήταν πάντα εφευρετικός και τολμηρός ερμηνευτής.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο Μπαντέρας είχε ήδη αναγνωριστεί στον χώρο της τέχνης και του ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Ένας από τους αγαπημένους του σκηνοθέτες ο Πέδρο Αλμοδόβαρ υπονόμευσε την καλή εμφάνισή του και το φυσικό του χάρισμα και του ανέθεσε πολλούς παράξενους ρόλους στις ταινίες του στην ισπανική γλώσσα. 

Στην Αμερική, ήταν αρχικά τυποποιημένος σε δεύτερους ρόλους που τον αντιμετώπιζαν ως εξωτικό στοιχείο και σε πρωταγωνιστικούς ρόλους που τον παρουσίαζαν ως μυστηριώδη Λατίνο εραστή.

Αλλά η καριέρα του Μπαντέρας, που τιμήθηκε τον περασμένο μήνα με αφιέρωμα στο Quad Cinema της Νέας Υόρκης δεν μπαίνει σε κατηγοριοποίηση. 
Το περιοδικό The Atlantic προβάλλει σε εκτενές δημοσίευμά του κάποιους από τους σημαντικούς ρόλους που ερμήνευσε ο ηθοποιός. 

Labyrinth of Passion (Ο Λαβύρινθος του Πάθους) (1982)

Ένας νέος ηθοποιός του θεάτρου από τη Μάλαγα που αρχικά ονειρευόταν γίνει ποδοσφαιριστής, ο Μπαντέρας ήταν στο Ισπανικό Εθνικό Θέατρο στις αρχές της δεκαετίας του ’80 όταν τον επέλεξε ο Αλμοδόβαρ για τις ταινίες του. Ο “Λαβύρινθος του Πάθους” ήταν η δεύτερη ταινία του σκηνοθέτη, μια αναρχική σαπουνόπερα για τη ρομαντική ομοφυλοφιλική σχέση ανάμεσα σε ένα αστέρα της ποπ και έναν πρίγκιπα. Ο Μπαντέρας, ο οποίος ήταν 19 ετών, όταν γυρίστηκε η ταινία, ερμήνευσε τον δεύτερο ρόλο ενός επαναστάτη τρομοκράτη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr