Αντίθετη η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων στη Λευκή Νύχτα. Στάση εργασίας στο Μαρινόπουλο

9 Μαρτίου 201616:45

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, που πρόσκεται στο ΚΚΕ, αναφέρει:

Ο δήμαρχος και ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, πιστοί στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και της συγκυβέρνησης, δείχνουν τις προθέσεις τους και οδηγούν τους εκατοντάδες εργαζόμενους της πόλης μας να δουλεύουν 15ωρα.

Καλούν τους εργαζόμενους των 300-400 ευρώ, τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση, τους απλήρωτους και τους συνταξιούχους να επισκεφθούν και να τονώσουν οικονομικά την τοπική αγορά, την Παρασκευή 11 Μάρτη.

Καλά, δεν έχουν καταλάβει ότι “νηστικό αρκούδι δε χορεύει”; Δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι ματώνουν από τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια;

Η συγκυβέρνηση ΣΥΜΒΑΛΕΙ στην συνέχιση και την διεύρυνση του νομοθετήματος, για την κατάργηση της Κυριακής αργίας και δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειάρχες “ξηλώνουν σιγά – σιγά το πουλόβερ”, στοχεύοντας στην 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην απόλυτη εξαθλίωση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι “απασχολούνται” με 3ωρα, 4ωρα, προγράμματα ΕΣΠΑ, εκ περιτροπής εργασία, απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα.

Απόρροια των παραπάνω είναι και οι “Λευκές νύχτες” που έχουν αρχίσει να οργανώνουν διάφοροι εμπορικοί σύλλογοι μαζί με δημάρχους και υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να ξεροσταλιάζουν όρθιοι από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα και σε κάποιες περιπτώσεις χαράματα της επομένης. Αυτή τη φορά στην Ξάνθη η δικαιολογία στην εφαρμογή της ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ στο ωράριο των καταστημάτων, είναι η περίοδος του καρναβαλιού στην πόλη μας.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο Εμπόριο που έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, απληρωσιά για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλούνται εκβιαστικά από την εργοδοσία να ξεχάσουν την προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και να δουλεύουν ως δούλοι για να αυγατίσουν τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Όλοι αυτοί που πριμοδοτούν και ενισχύουν το πολυεθνικό κεφάλαιο, μεθοδεύοντας την 24ωρη λειτουργία του εμπορίου, είτε είναι δημοτική αρχή, είτε εμπορικός σύλλογος, είτε περιφερειακό συμβούλιο, ας γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι στο εμπόριο δε θα εκβιάζονται για πολύ, θα έρθει η στιγμή που η αγανάκτησή μας θα γίνει οργανωμένη δράση για να πετάξουμε τα παράσιτα από πάνω μας.

Καλούμε τους συναδέλφους εμποροϋπάλληλους να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα, διότι δεν είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε, δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλει στον εμποροϋπάλληλο να δουλεύει μέχρι τα μεσάνυχτα.

Η Ένωση Ιδ. Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης καλεί κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να συσπειρωθεί στο σωματείο μας. Να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα μας, ενάντια σε αυτές τις συνθήκες και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του. Να μην επιτρέψει άλλη επιδείνωση στη ζωή του.

2ωρη στάση εργασίας στο Μαρινοπουλο

Επίσης, σε άλλη ανακοίνωση γνωστοποιείται η δίωρη στάση εργασίας στο Μαρινόπουλο λόγω απολύσεων, κλεισίματος καταστημάτων και προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα καταστήματα και τις αποθήκες ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

To σωματείο μας, μετά την πραγματοποίηση  Διοικητικού Συμβουλίου  με θέμα τις εξελίξεις στη ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ πήραμε την απόφαση για κήρυξη 2ωρης  πανελλαδικής στάσης εργασίας στα καταστήματα και τις αποθήκες της  ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. Η συγκεκριμένη απόφαση προκύπτει από την ανάγκη οι εργαζόμενοι αγωνιστικά να εκφράσουν την αντίθεση τους και να βάλουν φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας, στην επίθεση που έχει εξαπολύσει, στην αβεβαιότητα, την  ανασφάλεια και το φόβο  για το τι θα γίνει.

Εδώ και πολλούς μήνες οι εργαζόμενοι στον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ δέχονται ολομέτωπη επίθεση από την  εργοδοσία η οποία προχωρά σε κλεισίματα δεκάδων καταστημάτων, σε μαζικές απολύσεις με τη μορφή και της οικειοθελούς αποχώρησης, σε μειώσεις μισθών και περικοπή των επιδομάτων με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Όλο αυτό το διάστημα πάνε στη δουλειά με την αγωνία αν θα είναι  οι επόμενοι που θα απολυθούν, αν το κατάστημα που εργάζονται  είναι το επόμενο που θα κλείσει, αν θα υποστούν νέες μειώσεις.

 Εκατοντάδες συνάδελφοι μας έχασαν τη δουλειά τους και προστέθηκαν στο 1,5 εκατομμύριο των ανέργων.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ! ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΡΑ!

Η εταιρεία κρατάει επτασφράγιστο μυστικό από τους εργαζόμενους τα ολοκληρωμένα σχέδια της παρά το ντόρο που έχει κάνει η ανακοίνωση της συμφωνίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ για τη δημιουργία νέας εταιρείας με τα 33 υπερμάρκετ.   Κουβέντα  δεν έχει πει  για τους εργαζόμενους τις θέσεις εργασίας  και τα δικαιώματα τους.

ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Η συμφωνία αυτή παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ  ως θετική  για την εταιρεία του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ και συνολικά για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου. Η πείρα μας από τέτοιου είδους συμφωνίες, εξαγορές και συγχωνεύσεις  λέει ότι το μάρμαρο πάντα το πληρώνουν οι εργαζόμενοι και ποτέ δεν γίνονται με γνώμονα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, μισθών και δικαιωμάτων. Στόχος των μεγαλοεργοδοτών είναι η εξασφάλιση της κερδοφορία τους, η οποία επιτυγχάνεται πάνω στα αποκαΐδια των δικών μας δικαιωμάτων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του.
  • Καμία μείωση μισθών.
  • Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
  • Η κυβέρνηση να πάρει όλη την ευθύνη και να δεσμευτεί για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων 13.000 εργαζομένων που απασχολεί η επιχείρηση και των οικογενειών τους».

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr