Αντιπροσωπεία από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Τραπεζούντας στην Ξάνθη. Υποδοχή από Μελισσόπουλο

14 Φεβρουαρίου 201422:46

Αντιπροσωπεία από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Τραπεζούντας επισκέπτεται την Αν. Μακεδονία και Θράκη στο πλαίσιο ανταλλαγών με την οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση.

Η αποστολή των Τούρκων, με επικεφαλής την Υποδιευθύντρια Γκιουλσούμ Μεμισκαπτάνογλου βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ξάνθη, όπου τους δεξιώθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος.

Η επίσκεψη γίνεται σε ανταλλαγή προηγούμενης επίσκεψης αντιπροσωπείας από την περιοχή της ΑΜΘ στην Τραπεζούντα και διαρκεί 5 μέρες. Συμμετέχουν, εκτός της Υποδιευθύντριας, υπηρεσιακοί παράγοντες και συνεργάτες της Διεύθυνσης. Η Περιφερειακή Διεύθυνση της Τραπεζούντας, που εποπτεύει 17 εκπαιδευτικές επαρχίες, έχει στο δυναμικό της 140.000 μαθητές όλων των βαθμίδων και 10.000 εκπαιδευτικούς. (Το αντίστοιχο νούμερο καθηγητών στην ΑΜΘ είναι το ίδιο αλλά για 100.000 μαθητές)

Το αντικείμενο των επαφών, εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Regio και ειδικεύεται κυρίως σε θέμα Νέων Τεχνολογιών και της χρήσης τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.  Στη διάρκεια των επαφών οι παράγοντες των δύο πλευρών αντάλλαξαν απόψεις για διοικητικά θέματα αλλά και για τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

Σ. Μελισσόπουλος: Νέες τεχνολογίες και ανθρώπινος παράγοντας

2014-02-13 21.43.05-2Όπως σημείωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Σάββας Μελισσόπουλος, η Τουρκία είναι μια χώρα αναπτυσσόμενη και η εκπαίδευσή της παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς δίνει έμφαση στις νέες τεχνολογίες, αφού υπάρχει ανεπτυγμένη χρήση υπολογιστών και tablets ενώ οι αίθουσες είναι εφοδιασμένες με διαδραστικούς πίνακες.

«Για να προκύψει δουλειά σε βάθος και με προοπτική, βέβαια,  απαιτείται να προσεγγίζουμε και τον ανθρώπινο παράγοντα στην εκπαιδευτική διαδικασία, συνδέοντάς τον με τις δυνατότητες που παρέχουν οι υποδομές και οι νέες τεχνολογίες. Μελετούμε όλες τις χώρες  και μεταφέρουμε εμπειρίες και θετικά στοιχεία στη δική μας εκπαίδευση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός Διευθυντής.

Σε ανθρώπινο επίπεδο οι επαφές κινήθηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο με την Τουρκάλα επικεφαλής της αποστολής, να ευχαριστεί για τη φιλοξενία και τη ζεστασιά που συνάντησε,παράλληλα με το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και επικοινωνίας με την ελληνική πλευρά.

2014-02-13 21.44.39 2014-02-13 21.43.05-2 2014-02-13 21.43.24

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr